logo huisartsopleiding nederland

Toewijzing opleidingsplekken start maart 2020

Huisartsopleiding Nederland ontving 463 sollicitaties voor de opleiding die start per maart 2020.

 

Uitkomsten selectieprocedure

347 sollicitanten hebben de selectieprocedure met succes doorlopen.

 

Uitkomsten plaatsingsprocedure

De plaatsingsprocedure is onder notarieel toezicht uitgevoerd. In totaal waren er 359 opleidingsplekken beschikbaar voor 357 kandidaten die deze ronde gesolliciteerd hebben en geschikt zijn bevonden en geschikt bevonden sollicitanten die in een vorige ronde niet geplaatst zijn en voor de tweede keer meededen aan de plaatsingsprocedure.

 

351 kandidaten hebben een opleidingsplaats toegewezen gekregen.

 

Het aantal beschikbaar gestelde opleidingsplekken voor de plaatsingsprocedure bij de notaris geeft geen volledig beeld van het aantal kandidaten dat start met de huisartsopleiding. Bij het vaststellen van het aantal beschikbare opleidingsplekken voor de notaris wordt rekening gehouden met kandidaten die in een eerdere ronde geschikt zijn bevonden en een opleidingsplek toegewezen hebben gekregen maar nog niet zijn gestart met de opleiding i.v.m. medische redenen of wetenschappelijk onderzoek (aiotho). Cijfers over het aantal kandidaten dat jaarlijks start met de huisartsopleiding worden ieder jaar gepubliceerd door de SBOH.

 

Niet geplaatst

6 geschikte kandidaten werden niet geplaatst. Zij kunnen binnen 24 maanden opnieuw hun voorkeuren opgeven in het sollicitatiesysteem om kans te maken op een opleidingsplek.