logo huisartsopleiding nederland

Toewijzing opleidingsplekken start september 2020

Huisartsopleiding Nederland ontving 500 sollicitaties voor de opleiding die start per september 2020.

 

Toewijzing opleidingsplekken

Vanwege de bijzondere omstandigheden veroorzaakt door het coronavirus heeft de plaatsingsprocedure op grond van artikel 7 lid 2 van het ‘Reglement voor de sollicitatiecommissie van de huisartsenopleiding’ in aangepaste vorm plaatsgevonden.

 

De aangepaste plaatsingsprocedure is –zoals dat normaal ook gebruikelijk is - onder notarieel toezicht uitgevoerd. In totaal waren er 382 opleidingsplekken beschikbaar voor 467 kandidaten inclusief twee kandidaten die in een eerdere ronde geschikt zijn bevonden, maar niet zijn geplaatst en voor de tweede keer meededen aan de plaatsingsprocedure.

 

379 kandidaten hebben een opleidingsplaats toegewezen gekregen. 3 opleidingsplekken zijn niet ingevuld.

 

Het aantal beschikbaar gestelde opleidingsplekken voor de plaatsingsprocedure bij de notaris geeft geen volledig beeld van het aantal kandidaten dat start met de huisartsopleiding. Bij het vaststellen van het aantal beschikbare opleidingsplekken voor de plaatsingsprocedure bij de notaris is –zoals dat normaal ook gebruikelijk is- rekening gehouden met kandidaten die in een eerdere ronde geschikt zijn bevonden en een opleidingsplek toegewezen hebben gekregen maar nog niet zijn gestart met de opleiding i.v.m. medische redenen of wetenschappelijk onderzoek (aiotho). Cijfers over het aantal kandidaten dat jaarlijks start met de huisartsopleiding worden ieder jaar gepubliceerd door de SBOH.

 

Niet geplaatst

88 kandidaten werden niet geplaatst. Deze kandidaten kunnen nageplaatst worden conform de naplaatsingsprocedure.  Vanwege de bijzondere omstandigheden veroorzaakt door het coronavirus is de termijn van deze naplaatsingsprocedure verlengd tot 1 november 2020. 

 

Kandidaten die niet zijn geplaatst en (ook) niet zijn nageplaatst kunnen in een volgende sollicitatieronde opnieuw solliciteren. Zij dienen dan de gehele selectie- (dus brief, LHK en STARR) en plaatsingsprocedure te doorlopen volgens de gebruikelijke bepalingen van het ‘Reglement voor de sollicitatiecommissie van de huisartsenopleiding’ alsmede het document ‘Sollicitatie Huisartsopleiding’.