logo huisartsopleiding nederland

Toewijzing opleidingsplekken start maart 2021

Huisartsopleiding Nederland ontving 600 sollicitaties voor de opleiding die start per maart 2021.

 

Uitkomsten selectieprocedure

Vanwege de bijzondere omstandigheden veroorzaakt door het coronavirus heeft de selectieprocedure op grond van artikel 7 lid 2 van het ‘Reglement voor de sollicitatiecommissie van de huisartsenopleiding’ in aangepaste vorm plaatsgevonden.476 sollicitanten hebben de aangepaste selectieprocedure met succes doorlopen.

 

Uitkomsten plaatsingsprocedure

De plaatsingsprocedure is onder notarieel toezicht uitgevoerd. In totaal waren er 384 opleidingsplekken beschikbaar voor 476 kandidaten die deze ronde gesolliciteerd hebben en geschikt zijn bevonden.

381 kandidaten hebben een opleidingsplaats toegewezen gekregen.

 

95 geschikte kandidaten werden niet geplaatst. Zij kunnen binnen 24 maanden een tweede keer deelnemen aan de plaatsingsprocedure.

 

Het aantal beschikbaar gestelde opleidingsplekken voor de plaatsingsprocedure bij de notaris geeft geen volledig beeld van het aantal kandidaten dat start met de huisartsopleiding. Bij het vaststellen van het aantal beschikbare opleidingsplekken voor de notaris wordt rekening gehouden met kandidaten die in een eerdere ronde geschikt zijn bevonden en een opleidingsplek toegewezen hebben gekregen maar nog niet zijn gestart met de opleiding i.v.m. medische redenen of wetenschappelijk onderzoek (aiotho). Cijfers over het aantal kandidaten dat jaarlijks start met de huisartsopleiding worden ieder jaar gepubliceerd door de SBOH.