logo huisartsopleiding nederland

Chronische zorg

chronische zorgAls huisarts ben je verantwoordelijk voor de zorgverlening aan chronisch zieke patiënten en fungeer je als regisseur van het gehele zorgverleningproces. De tweedaagse cursus Chronische Zorg bereidt je hierop voor. 

 

De cursus bestaat uit plenaire sessies, groepssessies en workshops: 

 

  • Plenaire sessies
    De plenaire sessies gaan over algemene onderwerpen zoals: ketenzorg, financiering van chronische zorg, juridische aspecten en E-health in chronische zorg.
  • Groepssessies
    In de groepssesies komen vooral inhoudelijke zaken van astma/COPD, diabetes mellitus, cardiovasculair risicomanagement (CVRM) en complexe ouderenzorg aan de orde.
  • Workshops
    De workshops gaan over de organisatie van zorg, samenwerking binnen de huisartsenpraktijk en met partners daarbuiten. Daarnaast komt casuïstiek aan de orde. 

 

Kaderhuisartsen en experts op de specifieke vakgebieden verzorgen de verschillende onderdelen van de cursus. 

 

Verplichte cursus

De cursus is verplicht voor alle aios en vindt plaats aan het begin van het derde jaar, zodat je het geleerde in de opleidingspraktijk kan toepassen. De cursus start vier keer per jaar (januari/april/juni/oktober) en wordt in Utrecht gegeven. Je ontvangt een uitnodiging van het instituut voor deelname aan de cursus.

 

Pré-toets

Om een indruk te krijgen van het kennisniveau maak je van tevoren een pré-toets. De uitkomsten van de toets kun je gebruiken voor het formuleren van je leerdoelen.

 

Meer weten?

Ga naar de website van de Schola Medica voor praktische informatie.