logo huisartsopleiding nederland

Onderwerpgebonden kennistoets

Huisartsopleiding Nederland beschikt over verschillende onderwerpgebonden kennistoetsen. 

 

Deze toetsen gaan over een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld de GGZ-toets. Het is de bedoeling het aantal onderwerpgebonden toetsen uit te breiden. De toetsen worden gebruikt in het onderwijs. Instituten kunnen voor meer informatie contact opnemen met Huisartsopleiding Nederland.

 

GGZ-toets

Er is een landelijke GGZ-toets voor huisartsen-in-opleiding beschikbaar. De toets bestaat uit 100 casusvragen (juist/onjuist) over kennis van psychische klachten en behandeling zoals die voor dit onderwerp in de eindtermen van de huisartsopleiding zijn omschreven. Huisartsopleiding Nederland biedt de toets via internet aan. Deelnemers ontvangen na afloop van de toets feedback in de vorm van toetsuitslagen per onderwerp (bv. depressie, dementie, alcohol/verslaving). De aios kan aan de hand van de vragen en de uitslagen reflecteren op kennis van de GGZ vanuit huisartsgeneeskundig perspectief en persoonlijke leerdoelen opstellen. Het instituut kan na afloop van de toets een schriftelijke versie van de individuele toetsuitslagen ontvangen.

 

Aanvragen GGZ-toets

Op verzoek kan de GGZ-toets elektronisch voor groepen aios worden ingeroosterd. Instituten kunnen voor het aanvragen van de GGZ-toets mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.