Interview met een aios in Eindhoven | Maastricht University

De huisartsopleiding kun je volgen op verschillende opleidingslocaties verspreid over heel Nederland. Lily-Ann Hooisma is aios in Eindhoven, Maastricht University. We vroegen haar hoe ze haar opleiding ervaart en wat ze leuk vindt aan Eindhoven.

Lily-Ann Hooisma

"Aios in de lead, dat is hier echt de praktijk."

maastricht-eindhoven-aios-lily-ann-hooisma

Inspraak op het leerprogramma

“Eindhoven was mijn eerste keus, en ik hoorde goede verhalen over het opleidingsinstituut in Maastricht. Dat het persoonlijk is, en kleinschalig. En dat is zo, ik ben heel positief over het instituut. Alles is zo goed geregeld en je hebt veel inspraak op het leerprogramma. Ze nemen de mening van de aios heel serieus. Aios in de lead, dat is hier echt de praktijk. Wat er zo persoonlijk is aan het onderwijs? Hier heb je echt zelf de regie. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen. Het instituut stimuleert en faciliteert dit, ze denken met je mee.

Mijn differentiatie onderwijs bijvoorbeeld werd uitgesteld vanwege corona. Als alternatief ga ik nu een coassistent begeleiden. Zo verbreed ik toch mijn kennis en ervaring in onderwijs en opleiden.”

Periferie, maar ook stads

“De regio Eindhoven geldt als periferie, het is inderdaad geen Amsterdam. Maar wel een stadse setting, heel gezellig bovendien, terwijl je ook de kleinschaligheid kunt opzoeken. Mijn eerste jaar van de opleiding was bijvoorbeeld in een dorpspraktijk, dat was prima. In Brabant wil ik me vestigen. Hier heb je volop kansen op werk. Dat vind ik een fijn vooruitzicht.”

Gerelateerd aan deze pagina