Aios-dashboard

Als huisarts zie je in de praktijk een divers palet aan patiënten en ziektebeelden. Maar hoe weet je hoe jouw patiëntenmix eruit ziet? En of de variëteit aan patiënten breed genoeg is? Met het aios-dashboard krijg je inzicht in het aantal patiënten dat je gezien hebt, de variatie in ziektebeelden en of je eventueel nog kennis of ervaringen mist.

Overzichten

Het aios-dashboard geeft je als aios concreet inzicht in wat je een specifieke periode hebt gedaan en gezien in de praktijk. Je kunt daarbij selecties en overzichten maken op ICPC-code en op opleidingsthema. Het gaat om de volgende overzichten:

  • het aantal en het type verrichtingen van de afgelopen werkperiode
  • het percentage contacten met ICPC-code
  • contacten per ICPC-hoofdstuk, -code of per opleidingsthema
  • specifieke zoekvragen

Je kunt daarnaast jouw patiëntenmix vergelijken met de patiëntenmix van je opleider, van andere aios op het opleidingsinstituut en van de landelijke aios-referentiegroep.

Toepassing

Het aios-dashboard geeft inzicht in het type patiënten en de variatie aan ziektebeelden die je hebt gezien, maar ook in wat je nog niet hebt gezien. Als aios kun je die inzichten gebruiken tijdens de leergesprekken met je opleider. Het aios-dashboard kan ook worden gebruikt bij het onderwijs op het opleidingsinstituut. Bijvoorbeeld door als voorbereiding op een onderwerp van de terugkomdag met een uitgewerkte zoekopdracht inzicht te krijgen in het eigen handelen op dit gebied. Een greep uit de toepassingsmogelijkheden van het aios-dashboard is terug te vinden op de Onderwijskaart.

Koppeling HIS-systeem

Het aios-dashboard is gekoppeld aan het huisartsinformatiesysteem (HIS) van de praktijk van de opleider. Gegevens worden geanonimiseerd uitgewisseld, waardoor de privacy van patiënten geen gevaar loopt.

Privacy en gegevensbescherming

Gegevens in het aios-dashboard zijn uitsluitend toegankelijk voor de aios en de opleider. Om gegevens van verschillende aios-dashboards te vergelijken worden alleen totaalcijfers gebruikt. Deze totalen zijn niet te herleiden tot individuele patiëntengegevens.

Aanmelden

Aanmelden voor het aios-dashboard verloopt via je je instituut. Is jouw instituut nog niet begonnen met de uitrol van het aios-dashboard, maar wil je er wel al gebruik van maken? Vraag dan jouw opleider om het aanmeldformulier in te vullen. Na invullen en verzenden wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen met de opleider om de aansluiting op het aios-dashboard in gang te zetten. Deelname aan het aios-dashboard is gratis.

Vragen en contact

Heb je vragen over het aios-dashboard? Neem dan contact op met:

Team ICT & veiligheid
E-mail: ict@huisartsopleiding.nl
Tel: 030 227 2828