logo huisartsopleiding nederland

Covid pandemie en de huisartsopleiding

De Covid pandemie leidt voor de huisartsopleiding continue tot nieuwe situaties die vragen oproepen over de inzet van aios en daaraan gerelateerde onderwerpen. 

 
Op de vragen tijdens de eerste golf, formuleerden de hoofden van de acht opleidingsinstituten, de SBOH en de Coördinatoren Diensten van de huisartsposten gezamenlijk antwoorden in een Q&A-overzicht. Dit gebeurde in nauwe afstemming met de LOVAH en de LHOV en met ondersteuning van Huisartsopleiding Nederland. 

 
Nu we in de tweede golf van de coronapandemie zitten, veranderen de vragen en antwoorden weer vaak. Samen met genoemde organisaties vult Huisartsopleiding Nederland de vragen en antwoorden steeds aan op basis van de meest actuele situatie.

 

Vragen en antwoorden tijdens de Covid pandemie

Bijgewerkt op 9 november 2020. Download hier een totaaloverzicht van Q&A.

 

N.B. De Leidraad Diensten blijft de basis voor het leren dienstdoen op de post.

 

Vragen over consequenties Covid pandemie?

Voor vragen over de consequenties van de Covid pandemie voor de huisartsopleiding, nemen aios en opleiders contact op met hun opleidingsinstituut. De instituten communiceren met hun aios en de huisartsopleiders in hun regio. 

 

Vragen die voor meerdere instituten gelden, staan in de Q&A. Eventuele kleine regionale variaties in het beleid staan op de websites van de opleidingsinstituten. 

 

Informatie per opleidingsinstituut is te vinden op de websites van de instituten (wordt aangevuld):

Huisartsopleiding UMCG

Huisartsopleiding AMC-UvA

Huisartsopleiding VUmc

Huisartsopleiding Maastricht University

Huisartsopleiding Radboudumc

Huisartsopleiding Erasmus MC

Huisartsopleiding UMCU

Huisartsopleiding LUMC

 

Meer vragen?

    • Voor werkgever gerelateerde onderwerpen: kijk op de website van SBOH, met vragen en antwoorden, bijvoorbeeld over buitengewoon verlof en vakantiedagen. 
    • Voor de planning van spoedzorgcursussen: kijk op de website van Schola Medica.
    • Informatie van de RGS vindt u op de website van de RGS.
    • Voor vragen over individuele opleidingstrajecten: groepsbegeleiders van uw instituut.
    • Als u geen antwoord op uw vraag vindt, leg die vraag dan voor aan de Coördinator Diensten van uw instituut. We kunnen dan de vraag met antwoord opnemen in dit Q&A groeidocument.