Docent worden

Ben je huisarts of gedragswetenschapper en vind je het leuk om je kennis en ervaring te delen en huisartsen in opleiding te begeleiden? Dan is docent worden misschien iets voor jou.

Docent worden

Marja-Liisa Hendriks

“Kennis delen met aios is zó leuk! Je vertaalt je kennis naar wat aios nodig hebben in de praktijk. Je kunt als docent de nieuwe generatie meenemen in jouw visie. En elke aios brengt z’n eigen expertise mee, dus je leert ook van de aios.”
Lees meer over de ervaringen van andere huisartsdocenten in onze brochure
Marja-Lisa Hendriks

Werkzaamheden en competenties

Als docent begeleid je een groep aios en verzorg je het onderwijs op de terugkomdag. Je werkt daarbij nauw samen met andere collega’s binnen het instituut. Het College voor Huisartsgeneeskunde, Verpleeghuisgeneeskunde en medische zorg voor verstandelijk gehandicapten (CHVG) beschrijft in het competentieprofiel van de docent over welke competenties een docent moet beschikken. Om je te ondersteunen in je taken als docent kun je lokale en landelijke scholing volgen.

Accreditatie

Huisartsdocenten komen in aanmerking voor forfaitaire accrediteringspunten. Meer over de regels en voorwaarden die daarvoor gelden lees je in het document Accreditatie van huisartsdocenten.

Solliciteren en vacatures

Is je belangstelling gewekt? Solliciteer dan op een van de vacatures voor docenten bij de opleidingsinstituten of stuur een open sollicitatie. Een overzicht van vacatures vind je op de vacaturepagina op deze website of op de websites van de opleidingsinstituten.

Vragen en contact

Heb je een vraag over docent worden? Neem dan contact op met:

Team werving, selectie en plaatsing
E-mail: support@huisartsopleiding.nl
Tel: 030 227 2820

Gerelateerd aan deze pagina