Landelijke Tweedaagse

In aanvulling op het regionale onderwijs via de opleidingsinstituten en opleidingspraktijken vindt aan het begin van het derde opleidingsjaar de Landelijke Tweedaagse plaats. Het bij elkaar brengen van aios uit alle regio’s biedt verdieping, verbinding en inspiratie.

Opzet en inhoud

De Landelijke Tweedaagse bestaat onder meer uit plenaire sessies met expert-sprekers, interactieve workshops en een paneldiscussie.

Dag 1 staat in het teken van innovatie. In verschillende onderwijsvormen worden aios meegenomen in de principes van veranderkunde en komen voorbeelden van innovaties in de huisartsenzorg aan bod. Ook wordt in kleine groepen geoefend met innovatieve manieren van denken over verandervraagstukken.

Het onderwerp van dag 2 is genetica. Hierbij komen genetica en farmacogenetica aan bod als vormen van selectieve en individuele preventie, via zowel een praktische als meer ethische insteek.

Binnenkort meer over de doelstellingen van de Landelijke Tweedaagse.

Startdata

De tweedaagse Preventieve Zorg vindt vier keer per jaar plaats, in januari, maart, juni en oktober, en wordt uitgevoerd door Schola Medica. Je wordt vanzelf aangemeld door je opleidingsinstituut.

Vragen en contact

Heb je vragen over de Tweedaagse preventieve zorg? Neem dan contact op met Schola Medica.

Gerelateerd aan deze pagina