Het mooiste beroep

Huisarts is het mooiste beroep dat er is. Geen dag, geen uur, geen consult is hetzelfde. Zo zit je met een jonge moeder die ongewenst snel zwanger is van de derde en 15 minuten later zit je tegenover een man die op zijn 65ste nog een kind wil met zijn 30 jaar jongere vriendin. Zo zie je iemand met een knellend abces, even later help je iemand van zijn heftige benauwdheid af.

Podcasts en columns

Elke huisarts en aios is anders. In deze columns en podcasts vertellen aios en huisartsen wat hen drijft in dit vak.

Lees onze columns en beluister de podcasts
anneke monninkhof

Acteren op vele fronten

Als huisarts acteer je op vele fronten. Je krijgt te maken met bijzondere tegenstellingen en vraagt echt door om zo te ontdekken wat de redenen, gevoelens en verhalen achter deze patiënten zijn. Er komt niet alleen een man of een vrouw binnen. Er komt een wereld binnen. Het is aan jou om iedere keer de juiste diagnose te stellen. Je bouwt een band op met je patiënten, die vaak een heel leven en soms generaties lang bij je komen. Als huisarts:

  • heb je een afwisselend vak met complexe diagnostiek en behandeling
  • zie je een grote diversiteit aan patiënten
  • kijk je niet alleen naar de klacht maar ook naar de context
  • is elke dag, elk uur en elk kwartier anders
Veelzijdig, afwisselend en écht iets kunnen betekenen voor mensen. Huisarts Roel van Veen vertelt met ingetogen passie over de indrukwekkende kanten van het vak.

Elke huisarts is anders

Zo divers als het vak is, zo divers zijn ook de huisartsen die het vak beoefenen. Lees de verhalen van deze huisartsen en zie wat hen drijft.

Doe de test

Benieuwd naar wat voor huisarts jij zou zijn? Doe de test.

Maak kennis met de praktijk

Overweeg je te solliciteren voor de huisartsopleiding, maar heb je nog vragen of wil je weten wat je kunt verwachten? Dan is het goed om te weten dat je op verschillende manieren kunt kennismaken met het vak. Zo organiseren we Meeloopdagen waarbij je een dag meeloopt in de huisartspraktijk. Maar je kunt ook bellen met een huisarts of aios om te horen hoe zij het vak en de opleiding ervaren.

Je toekomst als huisarts

De vraag naar nieuwe huisartsen is groot en zal de komende jaren groeien. Als huisarts heb je dus goede beroepsperspectieven. Bovendien ben je nooit uitgeleerd en heb je ook de mogelijk om na een aantal jaren werkervaring aan de slag te gaan als opleider of docent huisartsgeneeskunde bij een van de opleidingsinstituten.

Huisartsen zijn er in velen soorten en maten. Drie huisartsen vertellen voor wat voor soort huisartscarrière ze hebben gekozen en waarom.
Vragen en contact

Wil je meer weten over het beroep van huisarts of heb je een vraag over de opleiding? Neem dan contact op met:

Team werving, selectie en plaatsing
E-mail: support@huisartsopleiding.nl
Tel: 030 227 2820

Of meld je aan voor onze mailinglijst en blijf op de hoogte van wervingsactiviteiten.

Gerelateerd aan deze pagina