Herintreden als huisarts

Ben je niet langer geregistreerd als huisarts, maar wil je toch weer aan de slag? Dan kun je herintreden. In dat geval hoef je je niet aan te melden via het online sollicitatiesysteem en val je buiten de plaatsingsprocedure. Wil je herintreden? Meld je dan eerst aan bij de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten (RGS).

Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten

Scholingsprogramma

De RGS bepaalt of je direct voldoet aan de voorwaarden die gelden voor herintreden of dat je eerst een scholingsprogramma moet volgen. Moet je eerst een scholingsprogramma volgen? Dan beoordeelt een landelijke commissie of een scholingsprogramma met succes kan worden voltooid. Als dat het geval is, stelt het opleidingsinstituut van jouw voorkeur een individueel scholingsprogramma samen. Dit scholingsprogramma heeft weer de goedkeuring van de RGS nodig. Je moet uiterlijk binnen één jaar na toestemming van de RGS met het scholingsprogramma starten.

Werkgever van huisartsen in opleiding en tevens financier van de opleiding tot huisarts

Kosten

De SBOH financiert 10 herintreders per jaar. Is dit aantal bereikt? Dan kun je of op een wachtlijst worden geplaatst of de opleiding zelf betalen. De geschatte kosten voor een voltijds opleidingsjaar zijn € 30.000,-. Betaal je zelf voor het scholingsprogramma? Dan ben je ook zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van de noodzakelijke verzekeringen.

Reglement herintreden

Je leest meer over de regels en voorwaarden die gelden voor herintreden in het reglement herintreden.

Download
Vragen en contact

Heb je vragen over herintreden als huisarts? Neem dan contact op met:

Team werving, selectie en plaatsing
E-mailsupport@huisartsopleiding.nl
Tel: 030 227 2820