Solliciteren

De opleiding tot huisarts start twee keer per jaar. De sollicitatierondes zijn gekoppeld aan die startmomenten. Er start een sollicitatieronde op 1 juni en een op 1 december. Daarnaast zijn er nog een aantal data om rekening mee te houden. Hieronder vind je een overzicht van alle belangrijke data met betrekking tot het sollicitatieproces.

Landelijke Huisartsgeneeskundige Kennistoets

STARR staat voor Situatie, Taak, Actie, Resultaat en Reflectie. Tijdens een STARR-interview wordt je gevraagd om op basis van voorbeeldsituaties uit te leggen hoe je toen hebt gehandeld en hoe je daar nu op terugkijkt.

Belangrijke data

Hieronder vind je een overzicht van belangrijke data tijdens de sollicitatierondes in maart en september. Let op: er wordt tijdens de selectie- en plaatsingsprocedure geen rekening gehouden met vakanties. Aanwezigheid bij de LHK-toets en de STARR-interviews is verplicht. Maak je de toets niet of mis je de STARR-interviews? Dan ben je uitgesloten van de verdere selectieprocedure.

Aangepaste selectieprocedure door corona

De selectieprocedure voor de opleiding die start in maart 2023 zal vanwege corona een aangepaste vorm hebben:

  • De LHK-toets komt te vervallen. Er komt ook geen alternatief.
  • Het STARR-interview vindt online plaats en er zal 1 interview van 60 minuten worden gehouden in plaats van 2 interviews van 40 minuten.
Start opleiding maart 2023

 

1 juni t/m 31 juli 2022Online solliciteren
22 t/m 26 augustus 2022Bericht of kandidaat wordt uitgenodigd voor vervolg selectieprocedure
Komt te vervallenLHK-toets
12 september t/m 3 november 2022STARR-interviews
20 oktober t/m 3 november 2022 - 16.00 uurMogelijkheid om voorkeuren te wijzigen
8 november 2022Sluitingsdatum selectieprocedure
15 november 2022Bericht over uitkomst van de selectie- en plaatsingsprocedure per post en per mail
15 t/m 28 november 2022Niet-geschikt bevonden kandidaten kunnen contact opnemen met het instituut voor een toelichting op de afwijzing.

Online solliciteren

Je dient je sollicitatie voor de huisartsopleiding in via een online sollicitatieomgeving. Dat kan twee keer per jaar tijdens de sollicitatierondes. Meer informatie over het online solliciteren en het sollicitatieproces lees je op de pagina selectie en plaatsing.

Solliciteren vanuit het buitenland

Woon of werk je in het buitenland? Geef het op tijd aan. Dan kunnen we daar rekening mee houden met de planning van de STARR-interviews. Voor de LHK-toets moet je wel op de aangewezen datum aanwezig zijn.

Regels en voorwaarden sollicitatieproces

De regels en voorwaarden en de reglementen met betrekking tot selectie en plaatsing vind je terug op de pagina regels en voorwaarden sollicitatieproces.

Vragen en contact

Heb je een vraag over solliciteren? Neem dan contact op met:

Team werving, selectie en plaatsing
E-mailsupport@huisartsopleiding.nl
Tel: 030 227 2820

Gerelateerd aan deze pagina