Eerste themanummer H&W uitgereikt aan oudste huisarts en jonge aios

Dr. Lourens Kooij en dr. Rick van Uum namen vandaag het eerste exemplaar van een speciaal themanummer van Huisarts en Wetenschap in ontvangst. Lourens is een van de allereerste huisartsen die zich kwalificeerde in de huisartsopleiding. Rick wordt nu opgeleid tot huisarts. Ze namen het themanummer in ontvangst naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van de opleiding.

Persfoto uitreiking themanummer 50-jarig jubileum huisartsopleiding
Van links naar rechts: dr. Lourens Kooij, dr. Gijs Baaten (hoofdredacteur H&W) en dr. Rick van Uum.

Inhoud themanummer

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en de 8 huisartsopleidingsinstituten vieren het 50-jarig bestaan van de huisartsopleiding in Nederland met een serie interviews met artsen van het eerste en het laatste uur, en een speciaal themanummer van Huisarts & Wetenschap. Het themanummer kijkt terug op het ontstaan van de opleiding en werpt een blik op de toekomst. Zo brengt het in beeld wat zo kenmerkend is aan de huisartsopleiding. Maar er is ook aandacht voor het ontstaan en vasthouden van kansrijke initiatieven en voor de beleving van aiossen, opleiders en docenten van het huidige, turbulente, 50e levensjaar van de opleiding. Wij bedanken de themaredactieleden en gastredactie voor de grote en mooie prestatie die zij hebben neergezet door de huisartsopleiding in beeld te brengen.

Meer weten

Wil je meer weten over het themanummer of het 50-jarig bestaan van de opleiding? Ga dan naar de pagina 50 jaar huisartsopleiding in Nederland op deze website.