Aiotho worden

Wil jij ook wetenschappelijk aan de slag? Dat kan als aiotho: Arts In Opleiding Tot Huisarts en Onderzoeker. Door de combinatie van huisarts in opleiding en onderzoek doen kun je ervaringen uit je onderzoek meenemen naar de praktijk en andersom. Je leert beter de relevantie van onderzoek inschatten en wat de resultaten voor de praktijk betekenen.

Aiotho staat voor Arts In Opleiding Tot Huisarts en Onderzoeker. Een aiotho is een arts die zijn of haar opleiding tot huisarts combineert met een promotieonderzoek. De term 'aiotho' wordt ook wel geschreven als 'aioto'.

Werkgever van huisartsen in opleiding en tevens financier van de opleiding tot huisarts

Aiotho-traject

Als aiotho word je opgeleid tot huisarts en onderzoeker en ga je promoveren. Een aiotho-traject duurt ongeveer 6 jaar: 3 jaar opleiding en 3 jaar onderzoek.

Als aiotho kun je gedurende het gehele aiotho-traject in dienst zijn bij de SBOH Lees meer over de aiotho-regeling op de website van de SBOH.

Heb je interesse in een aiotho-traject? Bij de opleidingsinstituten kun je vragen om contact met de huidige aiotho’s, om je zo verder te oriënteren.

Werken als aiotho

Hoe is het om de huisartsopleiding te combineren met een onderzoeksbaan?
Lees het interview met Lotte Firet
Lottefiret

Vacatures voor aiotho-plekken

Wil je bijdragen aan wetenschappelijke onderbouwing van patiëntenzorg? Kijk eens tussen de vacatures voor aiotho-plekken die de opleidingsinstituten bieden.

Gerelateerd aan deze pagina: