Aiotho worden

Wil jij ook wetenschappelijk aan de slag? Dat kan als aiotho: Arts In Opleiding Tot Huisarts en Onderzoeker. Door de combinatie van huisarts in opleiding en onderzoek doen kun je ervaringen uit je onderzoek meenemen naar de praktijk en andersom. Je leert beter de relevantie van onderzoek inschatten en wat de resultaten voor de praktijk betekenen.

Aiotho staat voor Arts In Opleiding Tot Huisarts en Onderzoeker. Een aiotho is een arts die zijn of haar opleiding tot huisarts combineert met een promotieonderzoek. De term 'aiotho' wordt ook wel geschreven als 'aioto'.

Werkgever van huisartsen in opleiding en tevens financier van de opleiding tot huisarts

Aiotho-traject

Als aiotho word je opgeleid tot huisarts en onderzoeker. Op deze manier combineer je je opleiding- en promotietraject. In totaal ben je ongeveer 6 jaar bezig: 3 jaar opleiding en 3 jaar onderzoek. Ook als aiotho ben je in dienst bij de SBOH.

Hoe het is om aiotho te zijn

"Je hebt de mogelijkheid om veel nieuwe skills te leren die je niet of minder meekrijgt in de opleiding."

Lees het hele interview met Lotte
Lottefiret

Vacatures

Ben je op zoek naar een aiotho-plek? Hou dan de vacatures voor aiotho-plekken van de opleidingsinstituten goed in de gaten.

Meer informatie

Heb je interesse in een aiotho-traject en wil je er meer over weten? Via de opleidingsinstituten kun je in contact komen met de huidige aiotho’s. Zij kunnen je meer vertellen over hoe het is om aiotho te zijn. Ook op de websites van de LOVAH en de SBOH vind je meer informatie over het aiotho-traject.

Gerelateerd aan deze pagina