Amsterdam | locatie VUmc

De huisartsen die bij ons worden opgeleid zijn vakbekwaam en communicatief vaardig, staan naast hun patiënt en durven daar hun eigen koers in te varen. Ze staan met beide benen in de maatschappij, zijn gericht op de toekomst en blijven leren. In de loop van de opleiding wordt zelfsturing toenemend bevorderd en is er een grote mate van keuzevrijheid.

Elk jaar starten er bijna 100 aios bij Huisartsopleiding Amsterdam UMC, locatie VUmc, verdeeld over de instroommomenten maart en september. Naast onze opleidingsplekken in Amsterdam, hebben wij ook plekken in andere steden in de ruime regio. Ook heeft de huisartsopleiding van het VUmc een opleidingslocatie in Twente.

Melissa Koek

In opleiding in Amsterdam

“Ik ben heel blij met de opleiding! Vooral de combinatie van intervisie en reflectie op de terugkomdagen werkt goed. Je kennis verdiepen, het vak echt leren. Ik heb ook veel aan de dagelijkse gesprekken met mijn opleider.”
aios-vumc

Vestigingsgebied opleiders

Voor de aios Amsterdam hebben we een bijzondere huisartsstage op Texel. De overige opleiders zijn verspreid door heel Noord-Nederland. Van Den Helder tot Blaricum en van Bloemendaal tot Enkhuizen. We hebben ook een aantal opleiders in Flevoland en Utrecht en enkele in Gelderland en het noordelijke deel van Zuid-Holland. Het is zelfs mogelijk de CZ- stage op Aruba te doen, waarbij je samen optrekt met de aios van de huisartsopleiding daar.

Koppelingsprocedure

Voor de koppelingsprocedure maken we gebruik van het online platform Matchmaker (MaM). Alle opleiders hebben een profiel op dit platform. Als aios maak je ook een eigen profiel aan. Op een vooraf bepaald moment kun je de profielen van de voor jou beschikbare opleiders bekijken en ranken. Het systeem berekent daarna – gebaseerd op alle ingevoerde voorkeuren – met welke drie opleiders je kennis gaat maken. Na deze gesprekken geven aios en opleiders hun voorkeuren aan en zal het opleidingsinstituut de definitieve koppelingen vaststellen. Alle informatie over de koppelingsprocedure en Matchmaker ontvang je tijdig van het instituut.

vumc
Aios in Amsterdam

"Ik wil graag vooruit denken over het vak huisarts"

Lees het interview met Marijn
vumc-aios-marijn-horninge
Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Carolien van der Storm
Ondersteuning selectie
E-mail: selectie-hovumc@amsterdamumc.nl
Tel: 06 – 2546 3140

Miriam Jager
Voorzitter selectie
E-mail: selectie-hovumc@amsterdamumc.nl
Tel: 020 444 8254

Website: huisartsopleiding VUmc

Gerelateerd aan deze pagina