Amsterdam | locatie VUmc

Elk jaar starten er bijna 100 aios bij Huisartsopleiding Amsterdam UMC, locatie Vumc. Het grootste deel in Amsterdam, verdeeld over de instroommomenten maart en september. Er start elk jaar in maart ook een groep bij de opleidingslocatie Twente.

Gideon Bookelman

In opleiding in Amsterdam

"Huisarts worden is spannend en menselijk. Ik leer hier echt wat ik nodig heb, met goede afwisseling tussen expertonderwijs en aandacht voor de sociale kant. Dat geeft veel voldoening."
vumc-aios-gideon

Vestigingsgebied opleiders

Voor de aios Amsterdam hebben we een bijzondere huisartsstage op Texel. De overige opleiders zijn verspreid door heel Noord-Nederland. Van Den Helder tot Blaricum en van Bloemendaal tot Enkhuizen. We hebben ook een aantal opleiders in Flevoland en Utrecht en enkele in Gelderland en het noordelijke deel van Zuid-Holland. Het is zelfs mogelijk de CZ- stage op Aruba te doen, waarbij je samen optrekt met de aios van de huisartsopleiding daar.

Koppelingsprocedure

Voor de koppelingsprocedure maken we gebruik van het online platform Make-a-Match (MaM). Alle opleiders hebben een profiel op dit platform. Als aios maak je ook een eigen profiel aan. Op een vooraf bepaald moment kun je de profielen van de voor jou beschikbare opleiders bekijken en ranken. Het systeem berekent daarna – gebaseerd op alle ingevoerde voorkeuren – met welke drie opleiders je kennis gaat maken. Na deze gesprekken geven aios en opleiders hun voorkeuren aan en zal het opleidingsinstituut de definitieve koppelingen vaststellen. Alle informatie over de koppelingsprocedure en Make-a-Match ontvang je tijdig van het instituut.

vumc
Aios in Amsterdam

"Ik wil graag vooruit denken over het vak huisarts"

Lees het interview met Marijn
vumc-aios-marijn-horninge
Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Sylvia Vlak
Ondersteuning selectie
E-mail: s.vlak@amsterdamumc.nl
Tel: 020 244 9341

Harry Schleypen
Voorzitter selectie
E-mail: h.schleypen@amsterdamumc.nl
Tel: 020 444 8254

Website: huisartsopleiding VUmc

Gerelateerd aan deze pagina