Interview met een aios in Eindhoven | Maastricht University

De huisartsopleiding kun je volgen op verschillende opleidingslocaties verspreid over heel Nederland. Anne Visser is aios in Eindhoven, Maastricht University. We vroegen haar hoe ze haar opleiding ervaart en wat ze leuk vindt aan Eindhoven.

Anne Visser

“Hier kan ik mijn eigen stijl als huisarts ontwikkelen”

anne visser

Hier kan ik mijn eigen stijl als huisarts ontwikkelen

“In de opleiding Eindhoven krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. Ze houden rekening met je leerdoelen, een groot pluspunt. Over de terugkomdagen ben ik heel tevreden. De sfeer in de groep is goed, iedereen voelt zich veilig zijn mening te uiten en we leren van elkaar. Zo creëer je deels ook je eigen onderwijs. Tweede pluspunt is de regio Brabant. Ik kom er zelf vandaan en wilde graag terug, ook omdat je in deze brede regio alle mogelijkheden hebt je eigen stijl als huisarts te ontwikkelen. Mijn ideaal is een eigen praktijk, dan kan ik een band opbouwen met mijn patiënten en echt iets voor hen betekenen.”

Je eigen onderwijs creëren

“In het eerste jaar draaide ik mee in een solopraktijk in Geldrop. Daar heb ik zoveel geleerd! De managementtaken vond ik erg leuk. Met mijn opleider had ik een fijne band. Ze stond open voor mijn mening en ik kon zelf ook input geven. Spannend was het toen mijn opleider corona kreeg, ik was net vier maanden bezig en stond er ineens alleen voor! Maar ik heb gewoon het spreekuur gedraaid, met een superviserend huisarts, en het ging hartstikke goed.”

Ervaringen van andere aios

Benieuwd naar hoe andere aios hun opleiding ervaren? Lees de andere interviews.

Gerelateerd aan deze pagina