Interview met een aios in Leiden

De huisartsopleiding kun je volgen op verschillende opleidingslocaties verspreid over heel Nederland. Emma Brouwer is aios in Leiden. We vroegen haar hoe ze haar opleiding ervaart en wat ze leuk vindt aan Leiden.

Emma Brouwer

"De opleiding stuurt op wie jij bent en wat jij nodig hebt”

emma brouwer

De opleiding stuurt op wie jij bent en wat jij nodig hebt

“Ik vond alle steden te groot, maar Leiden was meteen goed. Inmiddels ben ik hier helemaal gesetteld, met man en kind, vrienden en familie. Ik heb lang getwijfeld, word ik kinderarts of huisarts? Maar die competitieve sfeer in het ziekenhuis paste niet bij mij, terwijl de huisartsopleiding juist meteen veilig voelde. Mijn opleider in het eerste jaar zag dat ik soms nog erg zoekende was en heeft me daar goed in begeleid, vooral door in te zetten op positieve beoordelingen en feedback. Hij werd kritischer toen ik steviger in mijn schoenen stond.”

Meedenken over het onderwijs

“De huisartsopleiding heeft zoveel pluspunten! Fijne collega’s, de terugkomdagen heb ik altijd als plezierig ervaren. Je wordt gestimuleerd mee te denken, bijvoorbeeld bij verbeteren van het onderwijs. Dat is zo leuk, want er wordt echt iets mee gedaan. Verrassend was dat de opleiding achter je staat en je ondersteunt als het even wat minder goed gaat. Er is door dat eerste opleidingsjaar veel ten goede veranderd in mijn leven. Nu vind ik het fijn om nog even in opleiding te zijn, maar ik verheug me ook op meer regie en zelfstandigheid als ik straks huisarts ben.”

Ervaringen van andere aios

Benieuwd naar hoe andere aios hun opleiding ervaren? Lees de andere interviews.

Gerelateerd aan deze pagina