Interview met een aios in Nijmegen

De huisartsopleiding kun je volgen op verschillende opleidingslocaties verspreid over heel Nederland. Mohammed Saadulla is aios in Nijmegen. We vroegen hem hoe hij zijn opleiding ervaart en wat hij leuk vindt aan Nijmegen.

Mohammed Saadulla

“Het is een complete opleiding”

mohammed saadulla

Het is een complete opleiding

“Ik woon in Den Bosch met mijn gezin, daarom wilde ik het liefst in Eindhoven geplaatst worden. Dat lukte niet. Toch ben ik blij met locatie Nijmegen. We werken in kleine groepjes met goede begeleiding en we krijgen les in veel aspecten van het vak, dat is voor mij het grootste pluspunt. Het gebouw voelt knus en klein, de campus is erg mooi. Omdat de regio zo groot is, valt er heel wat uit te wisselen in de groep. Die diversiteit van Nijmegen is uniek, leuk en leerzaam. Ik waardeer ook de flexibiliteit, ik krijg de ruimte om verlof op te nemen omdat net mijn derde dochter is geboren!”

Nieuwe inzichten

“De opleiding is heel leuk en leerzaam. In de begeleiding komen de verschillende kwaliteiten van huisartsen, kaderhuisartsen en psychologen goed samen. De supervisielessen zijn voor mij een eyeopener. En dan leer ik ook zoveel van mijn opleider! Na vier jaar werken als arts in het ziekenhuis kom ik nu weer heel andere dingen tegen in de praktijk. Dan denk je: wat is dit? Mijn opleider geeft me nieuwe inzichten, dat vind ik leuk. Hij is mijn leermeester in het ambacht. Ja, het is echt een complete opleiding in het huisartsenvak.”

Ervaringen van andere aios

Benieuwd naar hoe andere aios hun opleiding ervaren? Lees de andere interviews.

Gerelateerd aan deze pagina