Interview met een aios in Nijmegen

De huisartsopleiding kun je volgen op 12 opleidingslocaties verspreid over heel Nederland. Esther Simons is aios in Nijmegen. We vroegen haar hoe ze haar opleiding ervaart en wat ze leuk vindt aan Nijmegen.

Esther Simons

"De opleiding is gemoedelijk en breed georiënteerd."

nijmegen-aios-esther-simons

Inzicht in jezelf als huisarts

“De huisartsopleiding Nijmegen organiseert voor eerstejaars een unieke training voor persoonlijke ontwikkeling. Met je eigen groepje ga je vier dagen de hei op om inzicht te krijgen in: hoe wil je zijn als huisarts, wie ben je als persoon? Dat was een bijzondere ervaring. We hebben later zelfs een onderdeeltje ‘mindfulness’ aan het programma toegevoegd.”

Gemoedelijk

“Nijmegen is een fijne, groene en gezellige stad met een gemoedelijke sfeer. Ik heb me hier nooit onveilig gevoeld. De huisartsopleiding is net zo gemoedelijk, persoonlijk en breed georiënteerd. We hebben een leuke, hechte groep, we zijn zelfs een weekendje weg geweest met z’n allen. Ook kunnen we zelf veel bijdragen aan het programma. De terugkomdag is een welkome onderbreking van je werkweek. Mijn grootste eyeopener? Dat patiënten níet naar het ziekenhuis sturen een lastiger beslissing is dan dat wel te doen. Zieke mensen die net niet naar het ziekenhuis hoeven zijn de grootste uitdaging, vind ik. En van mijn opleider leer ik vooral zorgvuldigheid en begaan zijn met je patiënten.”

Gerelateerd aan deze pagina