Interview met een aios in Rotterdam

De huisartsopleiding kun je volgen op verschillende opleidingslocaties verspreid over heel Nederland. Onur Kaya is aios in Rotterdam. We vroegen hem hoe hij zijn opleiding ervaart en wat hij leuk vindt aan Rotterdam.

Onur Kaya

“Het instituut weerspiegelt het karakter van Rotterdam”

onur kaya

Het instituut weerspiegelt het karakter van Rotterdam

“Als aiotho combineer ik de huisartsopleiding met PhD-onderzoek naar handartrose. Dit geeft me een unieke kans om me breed te ontwikkelen als huisarts. Daarnaast kan ik zo ook ervaring opdoen met onderwijs geven. De afwisseling is fijn en ik wil huisarts zijn en lesgeven blijven combineren. Rotterdam is mijn geboortestad, echt een stad met karakter, ambitie en grote diversiteit. Het instituut weerspiegelt dat. Je leert hier goed omgaan met al die verschillende mensen. Je ziet het ook terug in de docenten, ze hebben allemaal hun eigen aanpak, maar ze kijken ook goed naar wie jij bent als individu en wat jij nodig hebt.”

Empathisch vermogen

“Ik was gewend aan de rechttoe-rechtaan geneeskunde, dus klacht A, beleid B en klaar. Maar de opleiding besteedt gelukkig ook aandacht aan het ontwikkelen van je communicatieskills. Als  huisarts kun je veel betekenen voor mensen, soms gewoon al door ze gerust te stellen. Het heeft me verrast hoeveel plezier ik hieruit kan halen, ook al is het soms uitdagend. Een goed gesprek met een patiënt geeft je energie! Ik verheug me op huisarts zijn, er is werk genoeg en je kunt het vak zelf invullen. Die vrijheid is een luxe.”

Ervaringen van andere aios

Benieuwd naar hoe andere aios hun opleiding ervaren? Lees de andere interviews.

Gerelateerd aan deze pagina