Interview met een aios in Twente | Amsterdam UMC

De huisartsopleiding kun je volgen op verschillende opleidingslocaties verspreid over heel Nederland. Eline ten Bruin is aios in Twente. We vroegen haar hoe ze haar opleiding ervaart en wat ze leuk vindt aan Twente.

Eline ten Bruin

"Ik wil hier nooit meer weg”

pim van der maden, 2024,  studio, doka, reaal 9g,

“Ik wil hier nooit meer weg!”

“Toen ik hoorde dat je de huisartsopleiding ook in Twente kan volgen, wist ik meteen: dat wil ik! Ik kom uit de Achterhoek en hier in Twente heb je diezelfde gemoedelijkheid. Het naoberschap, mensen zijn er voor elkaar. Mijn opleidingspraktijk is een HOED in Hengelo. Vijf praktijken, met huisartsen, praktijkondersteuners, assistenten. Iedereen staat klaar om mij iets te leren en ik word overal bij betrokken, als collega. Je bouwt ook al snel een vertrouwensband op met je patiënten, dat vind ik zo leuk. Ik wil nooit meer weg uit Twente!’

“Je doet het samen”

“De sfeer is het grootste pluspunt op het instituut in Hengelo. We hebben een fijne, hechte groep van acht aios. Het is veilig, er zijn duidelijke afspraken en door de kleine groep ga je ook sneller de diepte in. Onze docenten zijn er voor ons, maar ook met ons. Je doet het samen. Aios verzorgen zelf ook onderwijs en er worden veel extra activiteiten georganiseerd. Waar ik me het meest op verheug? Dat ik straks als huisarts mijn eigen plan kan maken. Een dokter die ook ondernemer is in haar eigen praktijk. Dat is het mooie aan huisarts zijn!”

Ervaringen van andere aios

Benieuwd hoe andere aios hun opleiding ervaren? Lees de andere interviews.

Gerelateerd aan deze pagina