Interview met een aios in Utrecht

De huisartsopleiding kun je volgen op verschillende opleidingslocaties verspreid over heel Nederland. Anouk Hagemeijer is aios in Utrecht. We vroegen haar hoe ze haar opleiding ervaart en wat ze leuk vindt aan Utrecht.

Anouk Hagemeijer

“De terugkomdagen bieden goede handvatten voor de praktijk”

anouk hagemeijer

De terugkomdagen bieden goede handvatten voor de praktijk

“Ons instituut in Zeist… wat een fantastische locatie! Door mijn zwangerschapsverlof zit ik nu in een nieuwe groep, ik ben wel bij dezelfde opleidingspraktijk gebleven. De terugkomdagen bieden goede handvatten voor de praktijk. Er is veel tijd voor uitwisseling, docenten staan overal voor open en je krijgt alle ruimte om dingen te bespreken. Thuis heb ik twee kleintjes en de combinatie werk en kinderen is pittig. Ik heb niet altijd de onderwijsopdrachten op tijd af, maar daar is gelukkig begrip voor.”

Steile leercurve

“Mijn opleidingspraktijk is een laagdrempelige praktijk in Soest. Zo langzamerhand bouw ik een band op met de patiënten en dat is precies mijn motivatie om huisarts te worden. Mijn hoofdopleider is een kundige huisarts die ook goed kan inschatten wat ik nodig heb. Mede door haar is mijn leercurve zeer steil. In het begin was ik onzeker, maar na de eerste twee weken zelfstandig praktijk draaien ging de knop ineens om. Ik sta nu veel meer in mijn eigen kracht. En ik weet beter wat ik nog wil leren. Daarom verheug ik me op de ziekenhuisstage in het tweede jaar. Kennis en ervaring opdoen in cardiologie en chirurgie, daar kijk ik naar uit!”

 

Ervaringen van andere aios

Benieuwd hoe andere aios hun opleiding ervaren? Lees de ander interviews.

Gerelateerd aan deze pagina