Interview met een aios in Zwolle | UMCG

De huisartsopleiding kun je volgen op verschillende opleidingslocaties verspreid over heel Nederland. Elaine Pieterse is aios in Zwolle. We vroegen haar hoe ze haar opleiding ervaart en wat ze leuk vindt aan Zwolle.

Elaine Pieterse

"Zwolle voldoet helemaal aan mijn verwachtingen"

elaine pieterse

Zwolle voldoet helemaal aan mijn verwachtingen!

“Zwolle is precies wat ik hoopte toen ik deze locatie als eerste keus opgaf. Leuk qua ligging, stad en dorpen dicht bij elkaar. De stad is klein, maar het is wel een stad met alle voorzieningen. Mijn leven hier is afwisselend, vooral de combinatie van dokteren in een klein dorp en wonen in de stad is leuk. Het is hier gemoedelijk, niet alleen met collega’s, maar ook met je patiënten. De opleiding is kleinschalig, heel prettig. Met een groepje van tien aios en twee docenten ben je hier geen nummer. En de sfeer is veilig, je kunt alles vragen.”

Naast de patiënt

“Straks zelfstandig kunnen werken, daar verheug ik me het meest op. Liefst in een dorpspraktijk met een klein team van goede collega’s. De opleiding bereidt je goed voor op de praktijk en de terugkomdagen zijn een goede ondersteuning. Maar het meeste leer je toch gewoon door veel uren te maken in de huisartspraktijk. Wat ik echt leuk vind, is dat je soms met kleine, praktische dingen een patiënt al goed kunt helpen. Luisteren, iemand geruststellen – je staat als huisarts echt naast de patiënt. Dat is waarom ik deze opleiding heb gekozen!”

Ervaringen van andere aios

Benieuwd hoe andere aios hun opleiding ervaren? Lees de andere interviews.

Gerelateerd aan deze pagina