Leiden | LUMC

De Huisartsopleiding van het Leids Universitair Medisch Centrum wil bijdragen aan toekomstbestendige en hoogwaardige huisartsgeneeskundige zorg in Nederland. Dat doen wij door aios op te leiden tot competente huisartsen die in staat zijn vorm en inhoud te geven aan huisartsgeneeskundige zorg, zichzelf te blijven ontwikkelen als ‘lerende’ beroepsbeoefenaren en proactief in te spelen op maatschappelijke uitdagingen.

Aios in Leiden

“De opleiding stuurt op wie jij bent en wat jij nodig hebt”

Lees het interview met Emma Brouwer
emma brouwer

Vestigingsgebied opleiders

Het vestigingsgebeid van Leidse huisartsopleiders kenmerkt zich doordat het een vrij kleine regio is, van Bollenstreek in het noorden tot het Westland in het zuiden en Gouda in het oosten.

UMC Leiden

Koppelingsprocedure

Voor de koppelingsprocedure in de huisartspraktijk wordt gebruikt gemaakt van het koppelsysteem MatchMaker. In het koppelsysteem kunnen aios op basis van de leerwerkplannen van de beschikbare opleidingspraktijken hun voorkeuren (ranking) aangeven voor de opleiders met wie zij kennis zouden willen maken. Tijdens deze rankingperiode wordt nog géén contact opgenomen met de opleidingspraktijken.

Nadat alle aios de voorkeuren hebben ingevoerd, volgt een ranking door het koppelsysteem en wordt bekend gemaakt met welke opleiders een kennismakingsgesprek zal plaatsvinden. Voor het plannen hiervan neemt de aios contact op met de huisartspraktijk. Na de gespreksronde geven zowel aios als opleiders een score. Als alle scores zijn ingevuld, maakt de applicatie gebruik van algoritmes voor een optimale matching, waarbij het groepsbelang voorgaat boven het individuele belang.

Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Nel Kuyt-Diepenhorst, planner
E-mail: planningpheg@lumc.nl
Tel: 071 526 8431
Website: huisartsopleiding LUMC

Gerelateerd aan deze pagina