Leiden | LUMC

De Huisartsopleiding van het Leids Universitair Medisch Centrum wil bijdragen aan toekomstbestendige en hoogwaardige huisartsgeneeskundige zorg in Nederland. Dat doen wij door aios op te leiden tot competente huisartsen die in staat zijn vorm en inhoud te geven aan huisartsgeneeskundige zorg, zichzelf te blijven ontwikkelen als ‘lerende’ beroepsbeoefenaren en proactief in te spelen op maatschappelijke uitdagingen.

Mitchell Hew

In opleiding in Leiden

“Leiden is schitterend! Een kleine stad met een diverse patiëntenpopulatie. Het onderwijs is afwisselend, met extra verdieping door huisartsen en medisch specialisten. Het instituut organiseert vaak activiteiten buiten de opleiding. Leuk en goed voor de betrokkenheid.”
aios-leiden

Vestigingsgebied opleiders

Het vestigingsgebeid van Leidse huisartsopleiders kenmerkt zich doordat het een vrij kleine regio is, van Bollenstreek in het noorden tot het Westland in het zuiden en Gouda in het oosten.

UMC Leiden

Koppelingsprocedure

Voor de koppelingsprocedure in de huisartspraktijk wordt gebruikt gemaakt van een nieuw koppelsysteem, genaamd MatchMaker. Deze applicatie is tot stand gekomen in een gezamenlijk initiatief van een aantal huisartsopleidingen. Huisartsopleiding LUMC is hier inmiddels bij aangesloten.

In het koppelsysteem kunnen aios op basis van de leerwerkplannen van de beschikbare opleidingspraktijken hun voorkeuren (ranking) aangeven. De aios kan hiermee vóór de gespreksronde uit een grotere groep opleiders de voorkeur aangeven met welke opleiders hij/zij zou willen kennismaken. Tijdens deze rankingperiode wordt nog géén contact opgenomen met de opleidingspraktijken.

Nadat alle aios de voorkeuren hebben ingevoerd, volgt een ranking door het koppelsysteem en wordt bekend gemaakt met welke opleiders (in principe 4) een kennismakingsgesprek zal plaatsvinden. Voor het plannen hiervan neemt de aios contact op met de praktijk. Na de gespreksronde geven zowel aios als opleiders een score. Als alle scores zijn ingevuld, maakt de applicatie gebruik van algoritmes voor een optimale matching, waarbij het groepsbelang voorgaat boven het individuele belang.

Aios in Leiden

"De huisarts worden die je wilt zijn"

Lees het interview met Margriet
leiden-aios-margriet-boersen
Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Margreet Fraanje
E-mail: M.J.Fraanje@lumc.nl
Tel: 071 526 8426
Website: huisartsopleiding LUMC

Gerelateerd aan deze pagina