Leiden | LUMC

De Huisartsopleiding van het Leids Universitair Medisch Centrum wil bijdragen aan toekomstbestendige en hoogwaardige huisartsgeneeskundige zorg in Nederland. Dat doen wij door aios op te leiden tot competente huisartsen die in staat zijn vorm en inhoud te geven aan huisartsgeneeskundige zorg, zichzelf te blijven ontwikkelen als ‘lerende’ beroepsbeoefenaren en proactief in te spelen op maatschappelijke uitdagingen.

Mitchell Hew

In opleiding in Leiden

“Leiden is schitterend! Een kleine stad met een diverse patiëntenpopulatie. Het onderwijs is afwisselend, met extra verdieping door huisartsen en medisch specialisten. Het instituut organiseert vaak activiteiten buiten de opleiding. Leuk en goed voor de betrokkenheid.”
aios-leiden

Vestigingsgebied opleiders

Het vestigingsgebeid van Leidse huisartsopleiders kenmerkt zich doordat het een vrij kleine regio is, van Bollenstreek in het noorden tot het Westland in het zuiden en Gouda in het oosten.

UMC Leiden

Koppelingsprocedure

Voor de koppelingsprocedure werken we met speeddates. Aios en opleiders schrijven een profiel over zichzelf. Voor de speeddate kan iedereen elkaars profiel lezen. Van de opleiders kunnen de aios ook het leerwerkplan van de opleidingspraktijk lezen. Tijdens de speeddate spreken alle deelnemende opleiders en aios elkaar in gespreksrondes van 15 minuten. Aan het eind geven aios en opleiders hun voorkeuren aan. Aios en opleiders worden vervolgens aan elkaar gekoppeld via een computerprogramma. Meer informatie over de koppelingsprocedure vind je op de website van de huisartsopleiding LUMC.

Aios in Leiden

"De huisarts worden die je wilt zijn"

Lees het interview met Margriet
leiden-aios-margriet-boersen
Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Margreet Fraanje
E-mail: M.J.Fraanje@lumc.nl
Tel: 071 526 8426
Website: huisartsopleiding LUMC

Gerelateerd aan deze pagina