Twente | Amsterdam UMC

De huisartsen die bij ons opgeleid worden zijn vakbekwaam en communicatief vaardig, staan naast hun patiënt en durven hun eigen koers in te varen. De huisartsopleiding in Twente is een opleidingslocatie van het Amsterdam UMC.

Aios in Twente

"Ik wil hier nooit meer weg”

Lees het interview met Eline ten Bruin
pim van der maden, 2024,  studio, doka, reaal 9g,

Regio Twente

Kies je voor de opleiding in Twente? Dan sta je dus ingeschreven bij het Amsterdam UMC, maar volg je de hele opleiding in Twente. Ook de stages zijn in de regio Twente. Je raakt zo goed bekend met het zorgnetwerk in Twente. De wekelijkse terugkomdagen vinden plaats in Hengelo. De terugkomdag tijdens de Klinische Stage zijn in Zwolle. Lees meer over het zorgnetwerk in Twente >

Vestigingsgebied opleiders

Er is een ruim aantal huisartsopleiders dat hun praktijk als stageplek aanbiedt in de dorpen en steden in Twente. Van Nijverdal tot Enschede en van Goor tot Denekamp. Ook voor de externe stages zijn er voldoende plekken in de regio.

twente

Koppelingsprocedure

Om de kans op een vruchtbare (samen)werk- en leerrelatie zo groot mogelijk te maken, maken wij gebruik van de online koppeltool Matchmaker. Alle opleiders hebben een profiel op dit platform. Als aios maak je ook een eigen profiel aan. Op een vooraf bepaald moment kun je de profielen van de voor jou beschikbare opleiders bekijken en ranken. Het systeem berekent daarna – gebaseerd op alle ingevoerde voorkeuren – met welke drie opleiders je kennis gaat maken. Na deze gesprekken geven aios en opleiders hun voorkeuren aan en zal het opleidingsinstituut de definitieve koppelingen vaststellen. Alle informatie over de koppelingsprocedure en Matchmaker ontvang je tijdig van het instituut.

Let op: de koppeling van een aios met een opleider voor de eerste opleidingsperiode vindt direct plaats na de plaatsingsprocedure. Hou er rekening mee dat je in deze periode beschikbaar bent.

Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Stefanie Gerritzen
Coördinator Opleidingslocatie Twente
E-mail: s.gerritzen@amsterdamumc.nl
Tel: 06 107 422 77
Website: hovumc.nl/twente en huisartsintwente.nl

Gerelateerd aan deze pagina