Utrecht | UMC Utrecht

Huisartsopleiding Utrecht leidt huisartsen op, biedt scholing en ontwikkelingsmogelijkheden voor professionals binnen de Huisartsgeneeskunde, en is de spil tussen aios en opleiders in de opleidingsregio van UMC Utrecht.

Aios in Utrecht

“De terugkomdagen bieden goede handvatten voor de praktijk”

Lees het interview met Anouk Hagemeijer
anouk hagemeijer

Vestigingsgebied opleiders

De huisartsopleiders die onze aios begeleiden in hun opleiding, hebben hun praktijk in een ruime straal rond de stad Utrecht. Als je de huisartsopleiding in Utrecht gaat volgen, krijg je dus niet automatisch een stageplaats in de stad of directe omgeving. Dit kan betekenen dat je verder moet reizen, afhankelijk van waar je woont.

Bij de toewijzing van stageplaatsen wordt er wel zoveel mogelijk rekening mee gehouden dat je niet zowel in het eerste als derde jaar een lange reistijd hebt naar de praktijk.

UMC Utrecht

Koppelingsprocedure

Voor het eerste en derde opleidingsjaar werken we met het digitale matchingsprogramma ‘Koppelen‘. Iedere aios krijgt een groep van ongeveer 15 opleiders toegewezen. Daarin kun je vervolgens een ranking van 1 tot en met 15 aangeven. Het programma berekent de meest optimale matching. Het instituut kijkt of er nog specifieke redenen zijn voor eventuele aanpassingen en stelt daarna de matchingsuitslag vast. Per email krijg te horen met welke vier opleiders je gaat kennismaken.

Voor het eerste opleidingsjaar gaat deze kennismaking via de carrousel-methode. Dit betekent dat alle aios en opleiders samen worden uitgenodigd om op één middag in totaal vier gesprekken te voeren. Aan de hand van die gesprekken kun je je voorkeur(en) in het matchingsprogramma aangeven. Het programma berekent de definitieve matching. Voor het derde opleidingsjaar bezoek je de vier opleidingspraktijken die voor jou zijn geselecteerd. Daarna geef je in het programma je voorkeur(en) aan. Ook hier zorgt het programma voor de definitieve match.

Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Ingrid Vermeulen
E-mail: i.a.c.vermeulen-2@umcutrecht.nl
Tel: 088 756 9700
Website: huisartsopleiding UMC Utrecht

Gerelateerd aan deze pagina