Zeeland (pilot) | Erasmus MC

Huisartsopleiding Erasmus MC verzorgt de driejarige opleiding tot huisarts. We leiden artsen op tot huisartsen die hun vak bekwaam en met bezieling uitoefenen. De pilot in Zeeland is voor veel aankomend huisartsen een mooie kans om ervaring op te doen in de volle breedte van het vak en te genieten van het stedelijk kustleven.

Tim Molenaar

In opleiding in Zeeland

“Rotterdam heeft een mooi, modern opleidingsinstituut. In Zeeland leer ik het vak in een dorpspraktijk. Iedereen is blij dat je er bent, want de nood is hoog. Plus die mooie natuur en dat vrije gevoel hier! Zeeland is nog beter dan ik verwachtte”
aios-pilot-zeeland

Vestigingsgebied opleiders

De pilot in Zeeland is gestart om een dreigend huisartstekort in deze regio te voorkomen. Vooralsnog zijn er 6 opleidingsplekken per half jaar te verdelen voor deze pilot, waarbij de gehele opleiding wordt gevolgd in Zeeland.

zeeland

Koppelingsprocedure

Voor de start van het eerste opleidingsjaar wordt gebruik gemaakt van een carrousel. De carrousel bestaat uit drie kennismakingsgesprekken van telkens ongeveer 25 minuten met één van de drie geselecteerde huisartsopleiders uit de regio Zeeland (inclusief Zeeuws-Vlaanderen). Alvorens men persoonlijk kennis maakt, worden cv’s van de aios en praktijkprofielen van huisartsopleiders uitgewisseld.

De aios en huisartsopleiders dienen daarna hun voorkeurslijst in. De planner maakt aan de hand daarvan een optimale koppeling tussen aios en opleider. In bijzondere gevallen legt zij de koppeling voor aan de aios- en/of de opleiderscoördinator. De koppeling wordt daarop bekend gemaakt.

John van Ochten over Zeeland

''De afstand tot de tweedelijnszorg is groter en daardoor heb je als huisarts meer te doen.''

Lees het interview
pasfoto john van ochten
Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Frits Bareman
Adjunct hoofd huisartsopleiding
E-mail: f.bareman@erasmusmc.nl
Tel: 010 703 7990

Gerelateerd aan deze pagina