Zeeland (pilot) | Erasmus MC

Huisartsopleiding Erasmus MC verzorgt de driejarige opleiding tot huisarts. We leiden artsen op tot huisartsen die hun vak bekwaam en met bezieling uitoefenen. De pilot in Zeeland is voor veel aankomend huisartsen een mooie kans om ervaring op te doen in de volle breedte van het vak en te genieten van het stedelijk kustleven.

Tim Molenaar

In opleiding in Zeeland

“Rotterdam heeft een mooi, modern opleidingsinstituut. In Zeeland leer ik het vak in een dorpspraktijk. Iedereen is blij dat je er bent, want de nood is hoog. Plus die mooie natuur en dat vrije gevoel hier! Zeeland is nog beter dan ik verwachtte”
aios-pilot-zeeland

Vestigingsgebied opleiders

De pilot in Zeeland is gestart om een dreigend huisartstekort in deze regio te voorkomen. Vooralsnog zijn er 4 opleidingsplekken per half jaar te verdelen voor deze pilot, waarbij de gehele opleiding wordt gevolgd in Zeeland.

zeeland

Koppelingsprocedure

In het eerste jaar van de huisartsopleiding werk je in de praktijk van een huisartsopleider. Om je te kunnen koppelen aan een huisartsopleider volgt de huisartsopleiding een procedure waarbij op basis van reistijd en doorgegeven bijzonderheden een voorselectie wordt gemaakt. Iedere startende aios maakt kennis met drie huisartsopleiders en ook de huisartsopleiders maken kennis met drie aios.

Na de drie kennismakingsgesprekken bepalen aios én opleider hun voorkeur. De resultaten leiden tot een uitkomst waarbij de slechtste combinaties zoveel mogelijk worden vermeden. Uit evaluatie bleek dat deze procedure positief beoordeeld wordt door aios en opleiders. De details van de procedure zijn als volgt:

Na de drie kennismakingsgesprekken vragen we de aios en opleiders een voorkeurslijst samen te stellen. Op basis hiervan maken we zorgvuldig de koppelingen, waarbij we het optimale resultaat voor de gehele groep willen bereiken. Dit betekent bijvoorbeeld dat als een aios en een opleider elkaar op 1 hebben gezet, deze niet per definitie tot een koppeling leidt wanneer anderen hierdoor (sterk) benadeeld worden.

Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Robert Zegers
Plaatsvervangend hoofd huisartsopleiding
E-mail: r.zegers@erasmusmc.nl
Tel: 010 703 0004

Gerelateerd aan deze pagina