Zwolle | UMCG

Bij de huisartsopleiding UMCG leiden wij aios op tot huisartsen die het beste uit zichzelf halen, die met compassie werken en die de kwaliteit bieden die je van een goede huisarts mag verwachten.

Aios in Zwolle

"Zwolle voldoet helemaal aan mijn verwachtingen"

Lees het interview met Elaine Pieterse
elaine pieterse

Vestigingsgebied opleiders

De locatie Zwolle van de Huisartsopleiding UMCG heeft opleiders in Overijssel, het zuiden van Friesland en Drenthe en in de Noordoostpolder.

Zwolle | UMCG

Regionaal opleiden

Regionaal opleiden betekent dat je de stages zoveel mogelijk in hetzelfde gebied doet. De locatie Zwolle van huisartsopleiding UMCG biedt de mogelijkheid om te kiezen voor regionaal opleiden in de Noordoostpolder en Urk en in Zuidoost-Drenthe. Je doet dan alle stages in de regio en volgt je terugkomdagen in Zwolle. Met regionaal opleiden kan je proeven van de onderlinge sfeer tussen huisartsen en waarnemers in de regio. Een sfeer waarin artsen elkaar helpen en het vak in de volle breedte wordt uitgeoefend. Ben je geïnteresseerd in regionaal opleiden? Geef dit dan aan als je in opleiding gaat bij de locatie Zwolle van Huisartsopleiding UMCG. Je kunt ook kiezen voor een bijzondere opleidingsplek op één van de Waddeneilanden: Terschelling of Ameland. Je volgt dan een jaar van je opleiding daar. Meer informatie over deze bijzondere en regionale opleidingsplekken vind je op de website van Huisartsopleiding UMCG.

Koppelingsprocedure

Voor de koppelingsprocedure maken we gebruik van het online platform Matchmaker. Opleiders hebben een profiel op dit platform. Als aios maak je ook een eigen profiel aan. Op een vooraf bepaald moment kun je de profielen van de voor jou beschikbare opleiders bekijken en ranken.

Op basis van de voorkeuren van de aiossen berekent het systeem met welke vier opleiders je kennis gaat maken. Het doel van deze gesprekken is het krijgen van een volledig beeld van de opleidingspraktijk: de opleider(s), de praktijk en de medewerkers met wie nauw samengewerkt zal worden tijdens de opleiding. Na deze gesprekken geven aios en opleiders hun voorkeuren aan en stelt het opleidingsinstituut de definitieve koppelingen vast. Meer informatie over de koppelingsprocedure vind je op de website van de Huisartsopleiding UMCG.

Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

E-mail: huisartsopleiding@umcg.nl
Tel: 050 361 6700
Website: huisartsopleiding UMCG

Gerelateerd aan deze pagina