Zwolle | UMCG

Bij de Huisartsopleiding UMCG leiden wij aios op tot huisartsen die het beste uit zichzelf halen, die met compassie werken en die de kwaliteit bieden die je van een goede huisarts mag verwachten.

Kristien Jipping

In opleiding in Zwolle

“Ik voel me helemaal thuis in Zwolle. De laagdrempeligheid is het grootste pluspunt. Een kleine community, je kent elkaar goed. Wat me het meest heeft verrast? Dat je, binnen het format, zoveel eigen invulling kunt geven aan het onderwijs.”
aios-zwolle

Vestigingsgebied opleiders

De locatie Zwolle van de Huisartsopleiding UMCG heeft opleiders in Overijssel, het zuiden van Friesland en Drenthe en in de Noordoostpolder.

Zwolle | UMCG

Bijzondere en regionale opleidingsplekken

Denk jij aan een specialisatie in de Huisartsgeneeskunde? Wil je graag terug naar je roots of juist je horizon verbreden? De Huisartsopleiding UMCG biedt jou de mogelijkheid om te kiezen voor regionaal opleiden in Zuidoost-Drenthe, Leeuwarden en omgeving of de Noordoostpolder. Of kies voor een bijzondere opleidingsplek op één van de Waddeneilanden; Terschelling of Ameland.

Regionaal opleiden

Regionaal opleiden betekent dat je alle stages voor de Huisartsopleiding in hetzelfde gebied doet. Dat is niet alleen leuk, maar brengt ook veel voordelen met zich mee. Dat zijn voordelen voor jou, maar ook voor de regio.

Met regionaal opleiden kan je proeven van de onderlinge sfeer tussen huisartsen en waarnemers in de regio. Een sfeer waarin artsen elkaar helpen en het vak in de volle breedte wordt uitgeoefend.

Waddeneilanden

De Huisartsopleiding op een van de Waddeneilanden doen is een unieke en uitgelezen kans. Je werkt in dat jaar niet alleen aan je opleiding en carrière, maar geniet ook van de natuur en mogelijkheden van een eiland.

Meer informatie over deze bijzondere en regionale opleidingsplekken vind je op de website van Huisartsopleiding UMCG. Hier kun je ook de ervaringen lezen van enkele aios die je al voor gingen.

Koppelingsprocedure

Voor de koppelingsprocedure maken we gebruik van het online platform Matchmaker. Opleiders hebben een profiel op dit platform. Als aios maak je ook een eigen profiel aan. Op een vooraf bepaald moment kun je de profielen van de voor jou beschikbare opleiders bekijken en ranken.

Op basis van de voorkeuren van de aiossen berekent het systeem met welke vier opleiders je kennis gaat maken. Het doel van deze gesprekken is het krijgen van een volledig beeld van de opleidingspraktijk: de opleider(s), de praktijk en de medewerkers met wie nauw samengewerkt zal worden tijdens de opleiding. Na deze gesprekken geven aios en opleiders hun voorkeuren aan en stelt het opleidingsinstituut de definitieve koppelingen vast. Meer informatie over de koppelingsprocedure vind je op de website van de Huisartsopleiding UMCG.

Aios in Zwolle

''Hier heb je de perfecte match van stad met platteland.''

Lees het interview met Sabine
groningen-zwolle-aios-sabine-van-den-hoogenband
Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

E-mail: huisartsopleiding@umcg.nl
Tel: 050 361 6700
Website: huisartsopleiding UMCG

Gerelateerd aan deze pagina