Huisartsopleidingen verwelkomen 387 nieuwe aios

19 mei 2022

Wij feliciteren 387 nieuwe aios met hun opleidingsplek bij de huisartsopleiding! Zij namen deel aan de 1e selectie- en plaatsingsronde van dit jaar en starten in september 2022 met hun opleiding.

  • Uit de 480 sollicitanten werden 391 kandidaten geselecteerd om mee te loten om een opleidingsplek.
  • 13 kandidaten deden voor de tweede keer mee aan de loting. Dat betekent dat in totaal 404 kandidaten meededen aan de loting.
  • Er zijn daarvan 387 kandidaten geplaatst.
  • 17 kandidaten zijn uitgeloot.
  • Deze ronde zijn 407 opleidingsplekken aangeboden.

Alle kandidaten hebben via Huisartsopleiding Nederland bericht gekregen over hun lotingsuitkomst. De uitgelote kandidaten kunnen binnen 24 maanden een tweede keer meedoen aan de loting.

Onvervulde opleidingsplekken

Deze ronde zijn er 20 onvervulde opleidingsplekken. Dit komt doordat kandidaten vooral voorkeurslocaties in de Randstad invulden op hun voorkeurslijst. De opengebleven opleidingsplekken worden aangeboden aan de sollicitanten die uitgeloot zijn.

Doel van centrale loting

Het samenwerkingsverband Huisartsopleiding Nederland houdt twee sollicitatierondes per jaar. Geschikte kandidaten loten vervolgens op basis van hun voorkeurslocaties om een opleidingsplek. De loting zorgt ervoor dat zoveel mogelijk opleidingsplekken worden ingevuld, dat nieuwe aios zoveel mogelijk worden verspreid over Nederland én dat elke kandidaat dezelfde kans heeft op een locatie van de eigen voorkeur. Meer over het lotingsysteem lees je op de pagina Plaatsingsprocedure.

Volgende sollicitatieronde

De volgende sollicitatieronde start op 1 juni 2022. Wil je mee solliciteren of meer weten over de selectie en plaatsingsprocedure? Ga ook daarvoor naar de pagina Huisarts worden.