In memoriam: Carolien van Leeuwen

3 november 2023

Deze week is Carolien van Leeuwen overleden. Ze was onze zeer gewaardeerde collega en hoofd huisartsopleiding UMC Groningen en daarmee lid van de Raad van Eigenaren van het samenwerkingsverband Huisartsopleiding Nederland. Ruim anderhalf jaar geleden moest zij stoppen vanwege haar ziekte.

Carolien – zelf huisarts en voormalig huisartsopleider – bracht dat wat elk goed samenwerkingsverband nodig heeft: humor, eigenwijsheid, gedrevenheid, nuchterheid, het niet tevreden zijn tot je het échte antwoord krijgt. Dit ging samen met veel oog voor anderen en haar oprechte belangstelling voor de mens als individu. Plus natuurlijk dat beetje extra wat haar echt typeert: even tegen de windrichting in met een tikkie ongeduld iets heel anders voorstellen dan we bedacht hadden. Hierdoor ontstond er regelmatig ruimte om vraagstukken ook op een heel andere manier te bekijken.

We misten haar al enorm als collega en gaan haar nu ook missen als mens. Onze gedachten zijn bij haar gezin waarin ze zoveel liefde stak en van ontving.

Alle collega’s van Huisartsopleiding Nederland

Carolien van Leeuwen