Kennis over Vaardighedentoets (KOV)

De Kennis over Vaardighedentoets (KOV) is een verplichte toets voor eerstejaars aios. De vragen in de KOV-toets gaan over het verrichten van een medisch technische vaardigheid, zoals de injectie in de carpale tunnel of het inbrengen van een spiraaltje.

Doel en uitvoering

De toets wordt digitaal afgenomen op het instituut. De uitslag is direct zichtbaar en geeft inzicht in jouw kennis per ICPC-hoofdstuk. Dit helpt je om vast te stellen over welke vaardigheden je al voldoende kennis hebt en wat de vaardigheden zijn waar je nog aan moet werken om ze je voldoende eigen te maken. Op basis daarvan stel je een leerplan op. Dit leerplan bespreek je met je opleider en je groepsbegeleider.

Wanneer

De toets wordt afgenomen in de derde maand van de opleiding. Afhankelijk van de start van de opleiding is dat in mei of november.

Nabespreking met de opleider

Ben je opleider van een eerstejaars aios? Dan krijg je 2 maanden nadat jouw aios de toets heeft gemaakt – in juni/juli of december – online toegang tot de toets. Je kunt de toets dan met jouw aios nabespreken.

Hulp nodig

Bekijk je de KOV-toets online en heb je vragen of loop je tegen iets aan? Bijvoorbeeld met tussentijds opslaan of printen? In ons hulpdocument hebben we de antwoorden op veelvoorkomende vragen bij elkaar verzameld.

Auteursrechten

De KOV-toets is eigendom van Huisartsopleiding Nederland. Er rust daarom auteursrecht op de vragen en de bijbehorende antwoordsleutels. Meer informatie over het delen van de vragen en antwoordsleutel lees je in het document publicatiebeleid.

Download
Vragen en contact

Heb je vragen over de KOV-toets? Neem dan contact op met:

Team Toetsing
E-mailtoetsing@huisartsopleiding.nl
Tel: 030 227 2807

Gerelateerd aan deze pagina