Aios meer tijd voor LHK-toets

Alle aios krijgen tot 12 oktober (23.59 uur) de gelegenheid om de LHK-toets te maken.

Verruiming tijdvak vanwege storing

Aanvankelijk zou de LHK-toets op de ochtend van 29 september worden afgenomen. Er ontstond echter een landelijke storing, ondanks de zorgvuldige technische voorbereiding. Hierdoor was het voor de meeste aios helaas niet mogelijk om in te loggen. Hen is gezegd dat zij de LHK-toets alsnog kunnen maken tot 5 oktober. Dit tijdvak is nu verruimd naar 12 oktober.

Toets gemaakt en verzonden?

Aios die de toets wel hebben kunnen maken én hebben verzonden, hoeven de toets niet nogmaals te maken. Hun verzonden toets is bij Huisartsopleiding Nederland binnengekomen.

Aan de toets begonnen maar niet kunnen afmaken?

Aios die aan de toets zijn begonnen, maar deze niet konden afmaken door de storing, kunnen helaas niet verder gaan waar zij gebleven waren. Hun toets moet worden gereset en opnieuw worden gemaakt. Neem daarvoor contact op met ict@huisartsopleiding.nl.

Technische ondersteuning tijdens de toets

De technische ondersteuning tijdens het maken de toets is beschikbaar op werkdagen tussen 09:00 – 17:30 uur. De ondersteuning is in de periode tot en met 12 oktober uitgebreid naar de volgende tijdvakken in de weekenden: zaterdag 2 oktober 10:00 – 17:00 uur en zondag 3 oktober 10:00 – 17:00 uur. Aios kunnen de toets wel maken buiten deze tijden, maar er is dan geen support als zij technische problemen krijgen.

Inplannen van de toets

De opleidingshoofden hebben opleiders gevraagd te overwegen om tijd ter beschikking te stellen waarin hun aios de toets kunnen maken. Aios en opleider kunnen de eventuele mogelijkheden verkennen in goed overleg.

Met deze maatregelen vertrouwen we erop dat alle aios in staat worden gesteld om de LHK-toets te maken. We wensen hen veel succes!