Online cursus Transitie van de kwetsbare oudere patiënt

Het leveren van samenhangende zorg is zeker in de ouderenzorg van groot belang. Via de online cursus Transitie van de kwetsbare oudere patiënt krijg je de kans om met andere specialisten en zorgverleners ideeën uit te wisselen over hoe je hier het beste vorm aangeeft.

Opzet en inhoud

De online cursus behandelt de belangrijke aandachtspunten in de ouderenzorg met specifieke aandacht voor de overdracht tussen zorgaanbieders. Onderwerpen als advanced care planning, functieverlies en medicatieoverdracht komen onder andere aan bod.

Tijdens de cursus wordt vooral gezocht naar discussie tussen de deelnemers van verschillende disciplines. Door middel van herkenbare casuïstiek word je uitgedaagd mee te denken en te discussiëren over hoe transitie van kwetsbare oudere patiënten tussen thuissituatie, ziekenhuis en verpleeghuis zo goed mogelijk kan verlopen.

Startdata

De cursus is ontwikkeld door Huisartsopleiding Nederland in samenwerking met specialisten ouderengeneeskunde (SOON) en andere specialistische vervolgopleidingen. Meer informatie over de startdata, aanmelden en kosten vind je op de website van de stichting E-infuse.

Vragen en contact

Heb je vragen over de online cursus Transitie van de kwetsbare oudere patiënt? Neem dan contact op met E-infuse.

Gerelateerd aan deze pagina