Amsterdam | Amsterdam UMC

De huisartsen die bij ons worden opgeleid zijn vakbekwaam en communicatief vaardig, staan naast hun patiënt en durven hun eigen koers te varen. Ze staan met beide benen in de maatschappij, maar zijn ook gericht op de toekomst. Ze onderzoeken wat hun lacunes en ambities zijn en blijven levenslang leren. In Amsterdam geef je zelf je opleiding vorm. Zelfsturing en keuzevrijheid worden naarmate de opleiding vormt dan ook steeds belangrijker.

Aios in Amsterdam

"De fusie is een mooie kans om het beste van twee werelden te combineren"

Lees het interview met Wouter Hufen en Ruben Lanjouw
wouter hufen ruben lanjouw

Regio Amsterdam

Naar verwachting fuseren de huisartsopleidingen AMC en VUmc in de loop van 2024. Wil je je opleiding in Amsterdam volgen? Geef dan Amsterdam UMC op als voorkeurslocatie tijdens het solliciteren. De terugkomdagen kunnen zowel op de locatie AMC als VUmc plaatsvinden. Elk jaar starten er bijna 200 aios in Amsterdam. Naast onze opleidingsplekken in Amsterdam, hebben wij ook plekken in andere steden in de ruime regio. Denk bijvoorbeeld aan de kop van Noord Holland. Wil je graag naar het oosten van het land? Dan is het goed om te weten dat de huisartsopleiding Amsterdam UMC een opleidingslocatie in Twente heeft. Je kunt hier bij het solliciteren je voorkeur voor opgeven.  Meer informatie vind je op de locatiepagina Twente | Amsterdam UMC.

 

Vestigingsgebied opleiders

Naast de vele Amsterdamse praktijken zijn veel opleiders gevestigd in de regio. De meeste huisartsopleiders zijn gevestigd in het gebied tussen Den Helder, Haarlem en Lelystad. We hebben ook een aantal opleiders op Texel, in Gelderland en het noordelijke deel van Zuid-Holland. Hoewel we bij de toewijzing van de stageplaatsen proberen de reistijd te beperking, moet je er wel rekening mee houden dat het soms wat langer kan zijn. Daarnaast is het mogelijk de Chronische Zorg stage op Aruba te doen. Je trekt dan samen op met de aios van de huisartsopleiding daar.

Vestigingsgebied-opleiders-amsterdam

Koppelingsprocedure

Om de kans op een vruchtbare (samen)werk- en leerrelatie zo groot mogelijk te maken, maken wij gebruik van de online koppeltool Matchmaker. Alle opleiders hebben een profiel op dit platform. Als aios maak je een eigen profiel aan. Op een vooraf bepaald moment kun je de profielen van de voor jou beschikbare opleiders bekijken en ranken. Het systeem berekent daarna – gebaseerd op alle ingevoerde voorkeuren – met welke drie opleiders je kennismaakt. Na deze gesprekken geven aios en opleiders hun voorkeuren aan en zal het opleidingsinstituut de definitieve koppelingen vaststellen. Alle informatie over de koppelingsprocedure en Matchmaker ontvang je van het instituut.

Let op: de koppeling van een aios met een opleider voor de eerste opleidingsperiode vindt direct plaats na de plaatsingsprocedure. Hou er rekening mee dat je in deze periode beschikbaar bent.

Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Ondersteuning selectie
E-mail: selectie-huisartsopleiding@amsterdamumc.nl
Tel: 020 444 1795 en 020 566 6692
Website: Huisartsopleiding Amsterdam UMC | Locatie VUmc en locatie AMC