Groningen | UMCG

Bij de Huisartsopleiding UMCG leiden wij aios op tot huisartsen die het beste uit zichzelf halen, die met compassie werken en die de kwaliteit bieden die je van een goede huisarts mag verwachten.

Aios in Groningen

"De wereld ligt aan je voeten"

Lees het interview met Ward Helfrich
pim van der  maden, 2024, huisartsopleiding, ward, portret, zakelijk, groningen

Vestigingsgebied opleiders

De locatie Groningen van de Huisartsopleiding UMCG heeft opleiders in Groningen, Friesland, het noorden en midden van Drenthe en op Ameland en Terschelling.

Groningen | UMCG

Regionaal opleiden

De Huisartsopleiding UMCG biedt de mogelijkheid om te kiezen voor regionaal opleiden in Zuidoost-Drenthe en Leeuwarden en omgeving. Regionaal opleiden betekent dat je alle stages voor de huisartsopleiding in hetzelfde gebied doet. Met regionaal opleiden kan je proeven van de onderlinge sfeer tussen huisartsen en waarnemers in de regio. Een sfeer waarin artsen elkaar helpen en het vak in de volle breedte wordt uitgeoefend. Naast het reguliere regionaal opleiden waar je je hele opleiding in één regio doorbrengt, kun je er ook voor kiezen om een jaar van je opleiding door te brengen op Terschelling of Ameland.  Je werkt in dat jaar niet alleen aan je opleiding en carrière, maar geniet ook van de natuur en mogelijkheden van een eiland. Meer informatie over deze bijzondere en regionale opleidingsplekken vind je op de website van Huisartsopleiding UMCG. Hier kun je ook de ervaringen lezen van enkele aios die je al voor gingen. Ben je geïnteresseerd in regionaal opleiden? Geef dit dan aan als je in opleiding gaat bij Huisartsopleiding UMCG.

Koppelingsprocedure

Voor de koppelingsprocedure maken we gebruik van het online platform Matchmaker. Opleiders hebben een profiel op dit platform. Als aios maak je ook een eigen profiel aan. Op een vooraf bepaald moment kun je de profielen van de voor jou beschikbare opleiders bekijken en ranken.

Op basis van de voorkeuren van de aiossen berekent het systeem met welke vier opleiders je kennis gaat maken. Het doel van deze gesprekken is het krijgen van een volledig beeld van de opleidingspraktijk: de opleider(s), de praktijk en de medewerkers met wie nauw samengewerkt zal worden tijdens de opleiding. Na deze gesprekken geven aios en opleiders hun voorkeuren aan en stelt het opleidingsinstituut de definitieve koppelingen vast. Meer informatie over de koppelingsprocedure vind je op de website van de Huisartsopleiding UMCG.

Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

E-mail: huisartsopleiding@umcg.nl
Tel: 050 361 6700
Website: huisartsopleiding UMCG

Gerelateerd aan deze pagina