Maastricht | Maastricht University

Kies je voor de huisartsopleiding Maastricht, dan kies je voor kleinschalig onderwijs, persoonlijke aandacht, ruimte voor persoonlijke leerwensen en samenwerking met de directe omgeving van de opleiderspraktijken en klinieken. We werken evidence based en practice based waar nodig, net als in de dagelijkse huisartsenpraktijk. Zo leiden we ‘unieke’ huisartsen op die klaar zijn voor de toekomst en die met plezier het vak uitoefenen.

Michelle Verheijden

In opleiding in Maastricht

"Ik ben enthousiast over de combi­natie van onderzoek en opleiding. Je kunt al die ervaringen toepassen in zowel onderzoek als praktijk. Van Maastricht waardeer ik ook het persoonlijke en eigen inbreng in het onderwijs.”
aios-maastricht

Vestigingsgebied opleiders

De huisartsopleiders en stageopleiders van onze onderwijslocatie Maastricht zijn gevestigd in Midden- en Zuid-Limburg. Als je geplaatst bent in Maastricht, dan zorgen wij voor een opleidingspraktijk of stageplaats in de regio van je plaatsing. We laten je vooraf via een speeddate kennismaken met huisartsopleiders geordend op regio.

maastricht

Koppelingsprocedure

De huisartsopleiding Maastricht besteedt veel aandacht en tijd aan de koppelingsprocedure, omdat wij ervan overtuigd zijn dat een goede match tussen opleider en aios belangrijk is voor de leercurve die een aios doormaakt. De koppeling komt tot stand na een (online) speeddate en praktijkbezoeken. De speeddateformule bestaat uit ongeveer 12 (online) kennismakingsgesprekken van telkens 8 minuten met ongeveer 12 geselecteerde huisartsopleiders uit de regio Zuid- en Midden-Limburg. Na de speeddate leggen de aios ongeveer 5 praktijkbezoeken af. Op basis van de voorkeuren van de aios en opleiders wordt een voor de groep zo optimaal mogelijke koppeling gerealiseerd. De koppeling wordt 5 tot 6 weken voor de start van de opleiding bekend gemaakt.

Aios in Maastricht

"Het is veilig, je mag op avontuur en je mag fouten maken."

Lees het interview met Eline Vere
maastricht-aios-eline-vere-urlings
Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Marleen van den Boogaart
Medewerker studentzaken, werving selectie en koppeling aios
E-mail: m.vandenboogaart@maastrichtuniversity.nl
Tel: 043 388 2891

Joost Dormans
Coördinator bedrijfsvoering & werving aios, plv hoofd
E-mail: joost.dormans@maastrichtuniversity.nl
Tel: 043 388 2892

Website: huisartsopleiding Maastricht