Rotterdam | Erasmus MC

Een grote variatie aan opleidingsplaatsen en ruime aandacht voor de wetenschap. Bij het Erasmus MC leiden we artsen op tot huisartsen die hun vak bekwaam en met bezieling uitoefenen. Tijdens de opleiding heb je inspraak in het onderwijs dat je volgt, zodat jij je eigen stijl als huisarts kunt ontwikkelen.

Aios in Rotterdam

“Het instituut weerspiegelt het karakter van Rotterdam”

Lees het interview met Onur Kaya
onur kaya

Vestigingsgebied opleiders

De praktijken en stage-inrichtingen bevinden zich in Zuid-Holland, Noord-Brabant, West-Brabant en Zeeland (incl. Zeeuws-Vlaanderen). Door de grootte van de opleidingsregio moet je, afhankelijk van waar je woont, rekening houden met een reistijd die kan variëren tussen de 30 – 90 minuten.

rotterdam-2024

Koppelingsprocedure

In het eerste jaar van de huisartsopleiding werk je in de praktijk van een huisartsopleider. Om je te kunnen koppelen aan een huisartsopleider volgt de huisartsopleiding een procedure waarbij op basis van reistijd en doorgegeven bijzonderheden een voorselectie wordt gemaakt. Iedere startende aios maakt kennis met drie huisartsopleiders en ook de huisartsopleiders maken kennis met drie aios.

Na de drie kennismakingsgesprekken bepalen aios én opleider hun voorkeur. De resultaten leiden tot een uitkomst waarbij de slechtste combinaties zoveel mogelijk worden vermeden. Uit evaluatie bleek dat deze procedure positief beoordeeld wordt door aios en opleiders. De details van de procedure zijn als volgt:

Na de drie kennismakingsgesprekken vragen we de aios en opleiders een voorkeurslijst samen te stellen. Op basis hiervan maken we zorgvuldig de koppelingen, waarbij we het optimale resultaat voor de gehele groep willen bereiken. Dit betekent bijvoorbeeld dat als een aios en een opleider elkaar op 1 hebben gezet, deze niet per definitie tot een koppeling leidt wanneer anderen hierdoor (sterk) benadeeld worden.

Meer informatie is te vinden in ons handboek huisartsopleiding en op onze website.

Regionaal opleiden

De huisartsopleiding Erasmus MC biedt de mogelijkheid om te kiezen voor regionaal opleiden in Zeeland. Gedurende de opleiding volg je vrijwel alle praktijkdelen in deze regio. De terugkomdagen zijn in Rotterdam, zoals voor alle aios. Met regionaal opleiden willen we het huisartsentekort in krimpgebieden terugdringen. Het biedt je een mooie kans om ervaring op te doen in de volle breedte van het vak en om te genieten van het stedelijk kustleven. Het is de bedoeling dat je woonachtig bent in de provincie of dat je bereid bent om naar de regio te verhuizen gedurende de opleiding. Hiervoor is een verhuisvergoeding beschikbaar. We hopen uiteindelijk dat het leidt tot het vestigen in de regio. Huisartsen in Zeeland zorgt dat je je snel thuis voelt en ondersteunt in het zoeken naar woonruimte en geschikt werk voor de partner. Meer informatie over deze bijzondere en regionale opleidingsplekken vind je op de website Huisartsen in Zeeland. Hier kun je ook ervaringen lezen van aios die je voor gingen.

Ben je geïnteresseerd in regionaal opleiden? Geef dit dan aan zodra je bent toegelaten bij Huisartsopleiding Erasmus MC.

Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Anita Seip
Ondersteuning selectie
E-mail: a.seip@erasmusmc.nl

Manon Weltevrede
Voorzitter selectie
E-mail: m.weltevrede@erasmusmc.nl
Tel: 06 – 3101 6226

Website: opleidingsinstituut Erasmus MC

Gerelateerd aan deze pagina