Rotterdam | Erasmus MC

Een grote variatie aan opleidingsplaatsen en ruime aandacht voor de wetenschap. Bij het Erasmus MC leiden we artsen op tot huisartsen die hun vak bekwaam en met bezieling uitoefenen. Tijdens de opleiding heb je inspraak in het onderwijs dat je volgt, zodat jij je eigen stijl als huisarts kunt ontwikkelen.

Aios in Rotterdam

“Het instituut weerspiegelt het karakter van Rotterdam”

Lees het interview met Onur Kaya
onur kaya

Vestigingsgebied opleiders

De praktijken en stage-inrichtingen bevinden zich in Zuid-Holland, Noord-Brabant, West-Brabant en Zeeland (incl. Zeeuws-Vlaanderen). Door de grootte van de opleidingsregio moet je, afhankelijk van waar je woont, rekening houden met een reistijd die kan variëren tussen de 30 – 90 minuten.
Wil je de gehele opleiding in Zeeland doen? Ga dan naar de pagina pilot Zeeland.

rotterdam

Koppelingsprocedure

In het eerste jaar van de huisartsopleiding werk je in de praktijk van een huisartsopleider. Om je te kunnen koppelen aan een huisartsopleider volgt de huisartsopleiding een procedure waarbij op basis van reistijd en doorgegeven bijzonderheden een voorselectie wordt gemaakt. Iedere startende aios maakt kennis met drie huisartsopleiders en ook de huisartsopleiders maken kennis met drie aios.

Na de drie kennismakingsgesprekken bepalen aios én opleider hun voorkeur. De resultaten leiden tot een uitkomst waarbij de slechtste combinaties zoveel mogelijk worden vermeden. Uit evaluatie bleek dat deze procedure positief beoordeeld wordt door aios en opleiders. De details van de procedure zijn als volgt:

Na de drie kennismakingsgesprekken vragen we de aios en opleiders een voorkeurslijst samen te stellen. Op basis hiervan maken we zorgvuldig de koppelingen, waarbij we het optimale resultaat voor de gehele groep willen bereiken. Dit betekent bijvoorbeeld dat als een aios en een opleider elkaar op 1 hebben gezet, deze niet per definitie tot een koppeling leidt wanneer anderen hierdoor (sterk) benadeeld worden.

Meer informatie is te vinden in ons handboek huisartsopleiding en op onze website.

Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Anita Seip
Ondersteuning selectie
E-mail: a.seip@erasmusmc.nl

Manon Weltevrede
Voorzitter selectie
E-mail: m.weltevrede@erasmusmc.nl
Tel: 06 – 3101 6226

Website: opleidingsinstituut Erasmus MC

Gerelateerd aan deze pagina