Huisartsopleidingen verwelkomen 366 nieuwe aios

15 mei 2023

Wij feliciteren 366 nieuwe aios met hun opleidingsplek bij de huisartsopleiding! Zij namen deel aan de 1e selectie- en plaatsingsronde van dit jaar en starten in september 2023 met hun opleiding.

  • Uit de 424 sollicitanten werden 370 kandidaten geselecteerd om mee te loten om een opleidingsplek.
  • 1 kandidaat deed voor de tweede keer mee aan de loting. Dat betekent dat in totaal 371 kandidaten meededen aan de loting.
  • Er zijn daarvan 366 kandidaten geplaatst.
  • 5 kandidaten zijn uitgeloot voor de door hen opgegeven voorkeurslocaties. Zij kunnen binnen 24 maanden een tweede keer meedoen aan de loting.
  • Deze ronde zijn 422 opleidingsplekken aangeboden en zijn 56 plekken onvervuld gebleven. Deze plekken worden aangeboden aan de sollicitanten die uitgeloot zijn.

Alle kandidaten hebben via Huisartsopleiding Nederland bericht gekregen over hun lotingsuitkomst.

Doel van centrale loting

Het samenwerkingsverband Huisartsopleiding Nederland houdt twee sollicitatierondes per jaar. Geschikte kandidaten loten vervolgens op basis van hun voorkeurslocaties om een opleidingsplek. De loting zorgt ervoor dat zoveel mogelijk opleidingsplekken worden ingevuld, dat nieuwe aios zoveel mogelijk worden verspreid over Nederland én dat elke kandidaat dezelfde kans heeft op een locatie van de eigen voorkeur. Meer over het lotingsysteem lees je op de pagina Plaatsingsprocedure.

Volgende sollicitatieronde

De volgende sollicitatieronde start op 1 juni 2023. Wil je mee solliciteren of meer weten over de selectie en plaatsingsprocedure? Ga daarvoor naar de pagina Huisarts worden.