LED docent worden

De 8 huisartsopleidingen detacheren docenten om onderwijs te verzorgen in de LED-opleidingen. We zijn altijd op zoek naar nieuwe docenten. Ben je in dienst bij een van de huisartsopleidingen en ben je geïnteresseerd? We lichten op deze pagina toe aan welke wensen en eisen je moet voldoen om LED docent te worden.

Sollicitatieprocedure

Heb je je aangemeld om LED-docent te worden? Dan voer je eerst een aantal gesprekken met het LED-kernteam. Als je benoemd wordt, volgen daarna verdere afspraken over de eerste oriëntatieperiode, wederzijdse verwachtingen, de inwerkperiode en het evalueren van het functioneren. De aanstelling geldt telkens voor de duur van een LED-opleiding, maar is in principe bedoeld voor een langere periode.

Functieprofiel

Voor de functie van LED-docent zijn we op zoek naar mensen die relatief veel ervaring hebben met zowel het ontwikkelen van onderwijs als het lesgeven aan aios en docenten of vergelijkbare doelgroepen. In het document informatie en functieprofiel LED-docent vind je meer informatie over wat er van je wordt gevraagd.

Tijdsinvestering en vergoeding

Als LED-docent ben je tijd kwijt aan zowel de voorbereiding van het onderwijs als het geven van het onderwijs zelf. In de regel gaat het om 3 middagen voorbereiding voorafgaand aan een blok en 1 tot 2 middagen tussen de blokken in. De uren voor voorbereiding en overleggen worden door het eigen instituut vergoed. Alleen de uren van lesgeven in de LED worden in rekening gebracht bij de LED. Vergoeding vanuit de LED bedraagt € 89,75 per uur en wordt verrekend met het instituut van herkomst. Catering en overnachting worden verzorgd en zijn voor kosten van de LED. In het document informatie en functieprofiel LED-docent vind je meer informatie over de tijdsinvestering en vergoeding

Docent-ontwikkelaars

Naast de uitvoerende LED-docenten, zijn er ook docenten nodig bij het ontwikkelen en herzien van cursusmateriaal van de verschillende opleidingen. Als LED-docent kun je ook docent-ontwikkelaar zijn. Enkele maanden voorafgaand aan een LED-opleiding komt de ontwikkelgroep bij elkaar onder leiding van één van de leden van het LED-kernteam. De tijdsinvestering is afhankelijk van de ontwikkelstatus van een LED-opleiding.

Vragen en contact

Heb je vragen over het worden van LED-docent? Neem dan contact op met:

Monique Filippo
Coördinator van de LED opleidingen
E-mail: M.E.D.Filippo@umcutrecht.nl