logo huisartsopleiding nederland

LED Digitaal Onderwijs

Inschrijving geopend voor nieuwe LED opleiding Digitaal Onderwijs!

De afgelopen maanden hebben we vanuit de LED een nieuwe opleiding ontwikkeld. Het is een praktische opleiding, ontwikkeld door docenten van verschillende instituten, met diverse workshops op het gebied van digitaal onderwijs. Deze opleiding wordt online gegeven met de keuze uit diverse workshops (4) op het gebied van digitaal onderwijs.

 

Achtergrond

We bevinden ons sinds maart 2020 in een uitzonderlijke situatie vanwege corona en alle coronamaatregelen. Hierdoor zien we de behoefte groeien aan informatie over online onderwijs bij docenten die aan de LED deelnemen maar ook van docentgevers van de LED. Eind 2020 hebben we in overleg met de hoofden het voorstel neergelegd om met een groep afgevaardigden van de verschillende instituten (één afgevaardigde ervaren docent per instituut) na te denken over een opleiding/training om te voldoen aan de behoefte van docenten om digitaal vaardiger te worden. De hoofden hebben dit initiatief ondersteund.

 

Workshops

Onderstaand de beschrijving van 4 workshops waarop er ingeschreven kan worden. U kunt zich inschrijven voor minimaal 2 workshops of voor maximaal 4 workshops, op verschillende data, klik hier om het schema van de workshops te zien. Tijdens deze workshops worden kennis, inzichten en vaardigheden aangeboden en geoefend. Dit gebeurt geheel online in subgroepen van minimaal 8 deelnemers. Iedere groep wordt begeleid door een ervaren docent/trainer van één van de deelnemende opleidingen. Bij overschrijving van het aantal deelnemers, wordt de workshop opnieuw gepland.

 

Online kennisoverdracht

Teach what you preach 

 

Afgelopen jaar hebben we allemaal ervaren dat het overdragen van kennis online niet hetzelfde is als wanneer we fysiek bij elkaar zijn. Toch zijn de onderwijskundige principes niet wezenlijk anders….  Waar zit dat nou in? Wat zijn goede handvatten, waarmee onze online kennisoverdracht de aios activeert in plaats van in slaap sust…. Tijdens onze workshop ga je hiermee actief in je eigen onderwijsprogramma aan de slag. 

Doel: praktisch online kennis overdragen

 

Ken je cockpit!

In twee uur je vliegbrevet met Teams of Zoom

 

Hoe werk je met plezier, diepgang en rust met je groep online via Teams of Zoom? In twee workshops van een uur haal je je vliegbrevet voor beginners of gevorderden. Voor je de lucht in gaat met de groep, moet het grondwerk in orde zijn. Dit betekent bijvoorbeeld een strakke onderwijsplanning voor de online tijd, instructies en doelen uitgewerkt, pech voorkomen door passende inzet van digitale middelen bij onderwijsdoelen, noodplan bij pech onderweg en eigen maken hoe je versnellingen inzet. Uitwerking van het grondwerk is onderwerp van andere workshops. Werken met Teams en Zoom oefen je met een vlieginstructeur gespecialiseerd in Teams of in Zoom en in de flightsimulator.

Doel: kunnen werken met Teams of Zoom.

 

Sterker dirigeren zonder de boventoon te voeren

Het stimuleren van online groepsdynamiek

 

Doel: Het inzetten van de groep voor het laten slagen van de onderwijsbijeenkomst.

Middel: Een voorbeeld van een onderwijsbijeenkomst, concrete handvatten, uitwerken van ingebrachte casuïstiek, inspiratie van collega’s en reflectie op onze groepsdynamiek.

Resultaat: Meer onderlinge communicatie in de groep zonder zelf te verdwijnen.

 

Blended wave learning

Van theorie naar praktijk

 

Als voorbereiding op deze workshop ga je aan de slag met het ombouwen van een bestaand onderwijsprogramma naar “blended-learning”-principes. In deze workshop ga je zien hoe bestaande onderwijsprogramma’s door collegae docenten zijn omgevormd tot een programma volgens “blended-wave” principes. Je doet hiermee direct ideeën op voor eigen programma’s. Voorbereiding voor de workshop en de uitwerking van deze workshop is ook geheel volgens “blended-wave” principes opgezet.

Doel: blended wave toepassen t.b.v. blended learning.

 

 

Data

De workshops worden gedurende de middag aangeboden op de volgende data:

  • 22 april 2021
  • 11 mei 2021
  • 12 mei 2021
  • 20 mei 2021

Aanvang vanaf 13.30 uur, einde middag rond 17.00 uur.

Voor de inschrijving, klik hier.

 

Aanvangseisen

De opleiding is bestemd voor docenten (zowel artsen als gedragswetenschappers) verbonden aan een van de acht huisartsopleidingen.

LED Digitaal Onderwijs wordt bij deelname aan 2 workshops geaccrediteerd voor 3 punten.

 

Docententeam

De opleiding wordt verzorgd door zowel ervaren docenten en onderwijskundigen die bekend zijn met onderwijsontwikkeling en werkzaam zijn aan diverse huisartsopleidingen.

 

Kosten

De kosten van de opleiding LED Digitaal Onderwijs zijn als volgt:

  • deelname aan 1 of 2 workshops is vastgesteld op € 150,-.
  • deelname aan 3 of 4 workshops is vastgesteld op € 250,-.

U kunt met uw leidinggevende overleggen of u vanuit het instituut kunt deelnemen aan de workshops.

 

Vragen en aanmelden

De deelnemers kunnen zich voor deze LED-opleiding ‘Digitaal Onderwijs’ aanmelden t/m 17 april a.s. nadat zij dit van te voren hebben overlegd met hun leidinggevende. Voor vragen en aanmeldingen kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..