STARtclass spoedzorg

Als huisarts moet je weten hoe je adequaat moet handelen in acute situaties. Dat betekent dat je voldoende kennis moet hebben van spoedzorg én van de systematische benadering van de spoedpatiënt volgens het urgentie-denken. Die kennis doe je op in de praktijk, tijdens terugkomdagen bij je instituut en via de STARtclass. De STARtclass bereidt je voor op de spoedzorg in de huisartsenpraktijk en tijdens diensten op de huisartsenpost in de avond, nacht en het weekend.

Opzet en inhoud

De STARtclass bereidt aios voor op het verlenen van spoedeisende zorg. Tijdens de cursus leer je werken volgens de ABCDE-methode: het stap voor stap beoordelen van de toestand van een patiënt. Je oefent met deze methode met behulp van fantomen en simulatiepatiënten. Dat doe je in kleine groepjes onder leiding van een ervaren docent. De kennis en vaardigheden die je bij de eerste cursus hebt opgedaan worden bij STARtclass II verbreed. Daarnaast is er bij STARtclass II ook aandacht voor het beschrijven van ECG’s en röntgenfoto’s.

Toetsing en certificaat

Bij zowel STARtclass I als II worden je kennis en vaardigheden getoetst. Na afloop van beide cursussen ontvang je een deelnamecertificaat. Meer over de toetsen lees je op de pagina STARtclass toets.

Startdata

De STARtclass is ontwikkeld door Huisartsopleiding Nederland in samenwerking met Schola Medica. Meer informatie over de startdata en de inhoud van de cursus vind je op scholamedica.nl.

Vragen en contact

Heb je vragen over de STARtclass? Neem dan contact op met Schola Medica.

Gerelateerd aan deze pagina