Landelijke Educatie Docenten

De LED-basisopleiding is bestemd voor beginnende docenten van de huisartsopleiding, opleiding tot specialist ouderengeneeskunde en opleiding tot arts voor verstandelijk gehandicapten.

 

In deze basisopleiding ligt de nadruk op de ontwikkeling van de didactische en agogische vaardigheden/competenties van de docent. Daarbij wordt een accent gelegd op het academisch doceren, door zoveel mogelijk ‘evidence based’ te werken en het stimuleren van kritisch denken en argumenteren. Naast de basisopleiding worden in de nabije toekomst ook vervolg-opleidingen aangeboden.

 

LED LOGO PNG

Lees meer over de LED-basisopleiding >>

 

Vanwege de vele aanmeldingen voor de LED-basiscursussen zijn de cursussen voor december 2016 en september 2017 helaas volgeboekt. Het is wel mogelijk om je op te geven voor de cursus die in 2018 zal worden georganiseerd óf Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als reserve kandidaat voor de cursus van september 2017. Zodra de data voor 2018 bekend zijn, worden deze hier gepubliceerd.

 

Coördinatie

De regie en organisatie van de cursussen ligt bij Huisartsopleiding Utrecht. In samenwerking met de overige instituten zal Monique Filippo als landelijk coördinator de ontwikkeling en inhoud van de basiscursus vorm geven (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). De logistieke organisatie van de cursus is in handen van het Academy bureau van de Julius Academy i.s.m. Huisartsopleiding Utrecht.

   

Naast Monique Filippo maken onderstaande personen deel uit van het coördinatieteam:                                                        

  • drs. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,

  • dr. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • mw. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

Documenten 

pdfCHVG Competentieprofiel Docent 

pdfCHVG Landelijk scholingsplan docent
pdfLandelijk Plan Docentprofessionalisering (2014)