logo huisartsopleiding nederland

Landelijke Educatie Docenten

De LED-opleidingen zijn bestemd voor docenten van de huisartsopleiding, opleiding tot specialist ouderengeneeskunde en opleiding tot arts voor verstandelijk gehandicapten.

 

LED Basisopleiding

De LED-basisopleiding is bestemd voor beginnende docenten. In deze basisopleiding ligt de nadruk op de ontwikkeling van de didactische en agogische vaardigheden/competenties van de docent. Daarbij wordt een accent gelegd op het academisch doceren, door zoveel mogelijk ‘evidence based’ te werken en het stimuleren van kritisch denken en argumenteren. Naast de basisopleiding worden in de nabije toekomst ook vervolg-opleidingen aangeboden.

  • Data opleiding start juni 2018 (nog plaatsen beschikbaar):

     donderdagmiddag 14 juni en vrijdag 15 juni, woensdagmiddag

    19 september en donderdag 20 september, dinsdagmiddag

    11 december en woensdag 12 december  

Lees meer over de LED Basisopleiding

 

 

LED Opleiding Ontwikkelen van Onderwijs

Sinds september 2017 zijn we gestart met deze nieuwe opleiding. De opleiding is bestemd voor docenten die de taak hebben om onderwijs te ontwikkelen. Tijdens de opleiding houden zij zich ook daadwerkelijk bezig met het ontwikkelen of herzien van een onderwijsprogramma, omdat er intensief met eigen materiaal wordt gewerkt.

Data 2e opleiding (nog plaatsen beschikbaar):

     woensdag 10 januari 2018, vrijdag 9 maart 2018, donderdag 12 april

     2018 en woensdagmiddag 13 juni 2018

Lees meer over de LED-opleiding Ontwikkelen van Onderwijs

 

 

LED opleiding Begeleiden van Groepen

Vanaf mei 2018 gaat de opleiding Begeleiden van Groepen van start. Deze opleiding is bestemd voor docenten met enige jaren onderwijservaring. Het is een vervolg op de LED-basisopleiding, waarbij groepsdynamica centraal staat. De opleiding is bestemd voor docenten die de taak hebben om (leer)groepen te begeleiden en die zich daar verder in willen bekwamen. Tijdens de opleiding houden zij zich bezig met diverse thema’s rondom het ontwikkelen en leren van en in groepen. Tegelijkertijd wordt de deelnemersgroep als voorbeeld gebruikt van een leergroep tijdens de opleiding. Deze opleiding is niet alleen bedoeld voor gedragswetenschappelijk docenten, maar zeker ook voor (huis)arts-docenten die hun vaardigheden in het werken met groepen willen uitbreiden en verdiepen.

Data 1e opleiding:

- Blok 1: woensdagmiddag 16 mei en donderdag 17 mei 2018

- Blok 2: dinsdagmiddag 25 september en donderdag 26 september 2018

- Blok 3: donderdagmiddag  6 december en vrijdag 7 december 2018

Lees meer over de LED-opleiding Begeleiden van Groepen

 

 

LED LOGO PNG

Coördinatie

De regie en organisatie van de cursussen ligt bij Huisartsopleiding Utrecht. In samenwerking met de overige instituten zal Monique Filippo als landelijk coördinator de ontwikkeling en inhoud van de basiscursus vorm geven (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). De logistieke organisatie van de cursus is in handen van het Academy bureau van de Julius Academy i.s.m. Huisartsopleiding Utrecht.

   

Naast Monique Filippo maken onderstaande personen deel uit van het coördinatieteam:                                                        

  • drs. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • dr. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  • mw. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (aanmelding)

  

Documenten 

pdfCHVG Competentieprofiel Docent 

pdfCHVG Landelijk scholingsplan docent
pdfLandelijk Plan Docentprofessionalisering (2014)