Maak kennis met de praktijk

Overweeg je te solliciteren voor de huisartsopleiding, maar heb je nog vragen of wil je weten wat je kunt verwachten? Dan is het goed om te weten dat je op verschillende manieren kunt kennismaken met het vak. Zo organiseren we Meeloopdagen waarbij je een dag meeloopt in de huisartspraktijk. Maar je kunt ook bellen met een huisarts of aios om te horen hoe zij het vak en de opleiding ervaren.

Meeloopdag

Loop een dag mee in een huisartspraktijk en ervaar hoe het is om een huisarts te zijn. Je kunt meelopen in verschillende regio’s. Tijdens de dag zullen de opleider en aios in de praktijk waarin je meeloopt uitgebreid de tijd nemen voor al jouw vragen.

Regiotour

Ontdek Zeeland

In Zeeland vind je rust en ruimte om als aios ervaring op te doen in de volle breedte van het vak en te genieten van het stedelijk kustleven. Overweeg je om te solliciteren voor de huisartsopleiding? Dan kun je hier zeer waarschijnlijk alle praktijkdelen van je huisartsopleiding volgen. Wil je de regio eens bezoeken om te kijken of je hier wilt werken en wonen? Meld je dan aan voor de regiotour!
Meld je nu aan voor de regiotour Zeeland
Zeeland

Bellen met een aios

Bel met een huisarts of aios om te horen hoe zij het vak en de opleiding ervaren. Na je aanmelding zoeken wij voor jou een match. Vervolgens krijg je van ons bericht met de gegevens van de huisarts of aios waar je contact mee op kan nemen.

Anios in de huisartspraktijk

Ben je basisarts en wil je graag weten hoe het is om als huisarts aan de slag te doen? Dat kan als anios in een huisartspraktijk. Als anios zie je zelfstandig patiënten, maar altijd onder supervisie van een huisarts. Dit geeft je de unieke kans om kennis te maken met het huisartsenvak, werkervaring op te doen en je eventueel voor te bereiden op de sollicitatie naar een opleidingsplek.

Meekijken met een aios

Als aios leer je vooral in de praktijk. Tijdens je opleidingsperiode in de huisartsenpraktijk en tijdens de externe stages. Heb je geen tijd om zelf mee te lopen? Bekijk dan een van de video’s waarin we verschillende aios volgen tijdens hun werk in de huisartsenpraktijk, de huisartsenpost, de externe stages en de terugkomdag.

Blijf op de hoogte

Ben je student geneeskunde, basisarts of anios en wil je op de hoogte worden gehouden van activiteiten die wij organiseren, zoals meeloopdagen, theatervoorstellingen en pubquizen? Meld je dan aan voor onze mailinglijst.