Nieuwe directeur-bestuurder Huisartsopleiding Nederland

De Raad van Toezicht en de Raad van Eigenaren van Huisartsopleiding Nederland zijn verheugd een nieuwe directeur-bestuurder aan te kondigen van Stichting Huisartsopleiding Nederland. Met ingang van 1 juni 2021 volgt Vera Verdegaal de huidige directeur-bestuurder Xandra van Praag op.

De Raad van Toezicht en de Raad van Eigenaren van Huisartsopleiding Nederland zijn verheugd een nieuwe directeur-bestuurder aan te kondigen van Stichting Huisartsopleiding Nederland. Met ingang van 1 juni 2021 volgt Vera Verdegaal de huidige directeur-bestuurder Xandra van Praag op. Na een korte periode van overdracht vertrekt Xandra op 14 juni 2021.

Vera Verdegaal is bedrijfskundige en een zeer ervaren bestuurder van kennisintensieve organisaties in zowel het zorg- als onderwijsdomein. De afgelopen jaren was Vera directeur-bestuurder bij VeiligheidNL en de NSPOH.

Xandra van Praag heeft haar transitieopdracht in drie jaar succesvol afgerond. Onder haar leiding is een formeel samenwerkingsverband van de acht huisartsopleidingen ingericht, waarin de LOVAH en LHOV een duidelijke plek hebben gekregen. Gezamenlijk is een nieuwe governance ingericht en is er een strategische samenwerkingsagenda tot stand gekomen, met focus op kwaliteit, samenhang & positionering en innovatiekracht.

Vera Verdegaal gaat als directeur-bestuurder van Huisartsopleiding Nederland de volgende fase van het samenwerkingsverband vormgeven, met de strategische samenwerkingsagenda als leidraad.

We bedanken Xandra voor haar enorme inzet en behaalde resultaten en zien uit naar de samenwerking met Vera.

 

John van Ochten, voorzitter Raad van Eigenaren Huisartsopleiding Nederland

Hedwig Loeffen, voorzitter Raad van Toezicht Huisartsopleiding Nederland