Differentiatie Hart- en vaatziekten

Als huisarts speel je een belangrijke rol bij de opsporing, behandeling en vooral de preventie van hart- en vaatziekten. Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de zorgverlening voor patiënten met hart- en vaatziekten en aan de preventie van hart- en vaatziekten binnen en buiten de huisartsenpraktijk? Verdiep je dan verder in dit boeiende onderwerp via de differentiatie hart- en vaatziekten.

Inhoud

De differentiatie bestaat uit een combinatie van theorie, stage en leren in de opleiderspraktijk. Door vakinhoudelijke verdieping verkrijg je bovengemiddelde kennis over verschillende hart- en vaatziekten. In de praktijk ga je vooral aan de slag met preventie. Je leert hoe je preventie kunt toepassen in de spreekkamer en daarbuiten. Onderwerpen die aan de orde komen zijn onder andere obesitas, bewegen, zoutgebruik, compliance, familiaire dispositie.

Opzet

De differentiatie bestaat uit 6 centrale onderwijsdagen, 3 stagedagen en ongeveer 8 dagen in de opleidingspraktijk. Tijdens de onderwijsdagen werk je met casuïstiek en literatuurbesprekingen en leer je via het ‘meet the expert’ principe. Daarnaast werk je een project uit in de praktijk. De projecten bestaan uit een praktijkdeel en een maatschappelijk deel en hebben voornamelijk betrekking op leefstijl.

Waar en wanneer

  • Instituut: huisartsopleiding Maastricht
  • Locatie: de 6 centrale onderwijsdagen worden gegeven door Schola Medica in Utrecht.
  • Stagedagen: De 3 stagedagen kunnen aios zelf naar eigen inzicht in hun regio invullen en de 8 praktijkdagen vinden plaats in de eigen opleidingspraktijk.
  • Looptijd: 6 maanden
  • Startdatum: de differentiatie start twee keer per jaar. In maart en in september
  • Planning: de onderwijsdagen vinden plaats op dinsdag
  • Aantal deelnemers: minimaal 8 en maximaal 12

Docenten

De differentiatie wordt gegeven door Kaderhuisartsen hart- en vaatziekten en expertdocenten.

Vragen en contact

Aafke Snoeijen
Kaderhuisarts hvz
E-mail: info@hartvaatadvies.nl
Tel: 06 8156 2641

Gerelateerd aan deze pagina