Aankondiging nieuwe directeur-bestuurder

21 juni 2022

De Raad van Eigenaren van Stichting Huisartsopleiding Nederland heeft op 17 juni 2022 Gaico Frieling benoemd als directeur-bestuurder. Per 1 september 2022 volgt hij de huidige directeur-bestuurder, Vera Verdegaal, op.

Gaico Frieling is bedrijfskundige/-econoom. Hij heeft ruime ervaring in directiefuncties in het publieke domein en de gezondheidszorg. Daarnaast is hij lid van de Raad van Toezicht bij Stichting Pleyade Arnhem en bij Stichting RIBW Nijmegen & Rivierenland. De afgelopen jaren was Gaico directielid bij het Servicebedrijf van het Radboudumc in Nijmegen.

Gaico Frieling gaat als directeur-bestuurder van Huisartsopleiding Nederland leidinggeven aan de landelijke werkorganisatie van het samenwerkingsverband Huisartsopleiding Nederland. De werkorganisatie ondersteunt de acht huisartsopleidingen en werkt aan het realiseren van de eerder vastgestelde strategische samenwerkingsagenda. Het accent ligt de komende jaren op het faciliteren van de betrokkenen van het samenwerkingsverband bij het behalen van de strategische doelen en het verder optimaliseren van de onderlinge samenwerking.

We zijn verheugd dat we met Gaico Frieling een ervaren bestuurder krijgen. We bedanken Vera Verdegaal voor haar inzet en voor de samen met haar behaalde resultaten. We zien met vertrouwen uit naar de verdere samenwerking met Gaico Frieling.

John van Ochten, voorzitter Raad van Eigenaren Huisartsopleiding Nederland
Hedwig Loeffen, voorzitter Raad van Toezicht Huisartsopleiding Nederland