De huisartsopleidingen verwelkomen 364 nieuwe aios

Voorafgaand aan de tweede selectie & plaatsingsronde van dit jaar solliciteerden 442 kandidaten voor een opleidingsplek bij de huisartsopleiding die start in maart 2022. De uitkomsten van deze tweede ronde zijn inmiddels bekend.

  • Uit de 442 sollicitanten werden 363 kandidaten geselecteerd om mee te loten om een opleidingsplek
  • 37 kandidaten deden voor de tweede keer mee aan de loting. Dat betekent dat in totaal 400 kandidaten meededen aan de loting.
  • Er zijn daarvan 364 kandidaten geplaatst.
  • 36 kandidaten zijn uitgeloot.
  • Deze ronde zijn 18 opleidingsplekken niet ingevuld.

Alle kandidaten hebben via Huisartsopleiding Nederland bericht gekregen over hun lotingsuitkomst. We willen bij deze iedereen feliciteren met hun opleidingsplek. Van de uitgelote kandidaten kunnen er 35 binnen 24 maanden een tweede keer meedoen met de loting. Eén kandidaat heeft al voor de tweede keer meegedaan en kan over 3 jaar opnieuw solliciteren.

Onvervulde plekken

Deze ronde zijn er iets meer onvervulde opleidingsplekken dan anders. Dit komt doordat kandidaten vooral voorkeurslocaties in de Randstad invulden op hun voorkeurslijst. Hierdoor bleven in de loting 18 opleidingsplekken buiten de Randstad onvervuld. Deze opengebleven opleidingsplekken worden aangeboden aan de sollicitanten die uitgeloot zijn.

Doel van centrale loting

Het samenwerkingsverband Huisartsopleiding Nederland houdt twee sollicitatierondes per jaar. Geschikte kandidaten loten vervolgens op basis van hun voorkeurslocaties om een opleidingsplek. De loting zorgt ervoor dat zoveel mogelijk opleidingsplekken worden ingevuld, dat nieuwe aios zoveel mogelijk worden verspreid over Nederland én dat elke kandidaat dezelfde kans heeft op een locatie van de eigen voorkeur. Meer over het lotingsysteem lees je op de pagina plaatsingsprocedure.

Volgende sollicitatieronde

De volgende sollicitatieronde start op 1 december 2021. Wil je mee solliciteren of meer weten over de selectie en plaatsingsprocedure? Ga ook daarvoor naar de pagina Huisarts worden.