logo huisartsopleiding nederland

LED docent worden?

Er zijn regelmatig docenten nodig voor de drie LED-opleidingen:

 

De acht huisartsopleidingen detacheren docenten om onderwijs en begeleiding te verzorgen in  de LED-opleidingen. Het gaat om docenten die lesgeven in de LED, aan andere docenten. Voor deze opleidingen zijn docenten nodig die voldoen aan specifieke wensen en eisen, te vinden in dit profiel.

 

Procedure

Leden van het LED-kernteam houden na aanmelding van een potentiële LED-docent enkele gesprekken met de kandidaat. Na benoeming worden verdere afspraken gemaakt over de eerste oriëntatieperiode, toetsen wederzijdse verwachtingen, inwerkperiode en evalueren functioneren. De verbinding geldt telkens voor de duur van een LED-opleiding, maar is in principe bedoeld voor een langere periode.

 

Functie eisen LED-docent

Voor de functies geldt dat het docenten zijn die relatief veel ervaring hebben in het geven van onderwijs in de doelgroep. Het vraagt om senioriteit zowel in ervaringsjaren in het werk, als in de persoon/functionaris. Kijk hier voor het volledige functieprofiel van een LED-docent.

 

Verantwoording afleggen en revenuen

De LED-docent legt verantwoording af aan het LED-kernteam. De resultaten van het functioneren (evaluaties van de deelnemers, samenwerking in team, observaties LED-kernteam etc.), worden in het team docenten, samen met leden van het LED-kernteam, besproken.

 

Tijdsinvestering en vergoeding

Docent zijn bij de LED-opleiding vraagt tijd. De voorbereiding bestaat uit:

  • 3 middagen t.b.v. afstemming, programma doornemen, etc. voorafgaand aan eerste blok
  • 1-2 middagen tussen blok 1 en 2
  • 1-2 middagen tussen blok 2 en 3
  • Een aantal (mid)dagen ‘meelopen’ in een LED opleiding

 

Daarnaast wordt er tijd besteed aan individuele voorbereiding en eventueel ontwikkelwerk.

De uren voor voorbereiding en overleggen worden door het eigen instituut vergoed. Alleen de uren van lesgeven (onderwijstijd) in de LED worden in rekening gebracht bij de LED. De vergoeding van de onderwijstijd is als volgt:

  • LED-basisopleiding 16 uur x 3 blokken = 48 uur
  • LED Begeleiden van groepen = 16 uur x 3 blokken = 48 uur
  • LED Ontwikkelen van onderwijs = 3 dagen x 8 uur + 1 dag x 4 uur = 28 uur

 

Vergoeding vanuit de LED bedraagt € 89,75 per uur en wordt verrekend met het instituut van herkomst. Catering en overnachting worden verzorgd en zijn voor kosten van de LED. De LED-docent kan, indien nodig, met de eigen leidinggevende een taak en/of uren uitbreiding afspreken gerelateerd aan de aanstelling.

 

Docent-ontwikkelaars

Naast de uitvoerende LED docenten, zijn er ook docenten nodig bij het ontwikkelen en herzien van cursusmateriaal van de verschillende opleidingen. Deze docenten-ontwikkelaars kunnen mogelijk docenten zijn die een LED-opleiding geven.

Enkele maanden voorafgaand aan een LED-opleiding komt de ontwikkelgroep bij elkaar o.l.v. één van de leden van LED-kernteam. De tijdsinvestering is afhankelijk van de ontwikkelstatus van een LED-opleiding.

 

Inlichtingen

Voor vragen of nadere informatie over de functies voor de LED-opleidingen kunt u contact opnemen met Monique Filippo, coördinator. Haar mailadres is: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..