Eindhoven | Maastricht University

Kies je voor de huisartsopleiding Maastricht, dan kies je voor kleinschalig onderwijs, persoonlijke aandacht, ruimte voor persoonlijke leerwensen en samenwerking met de directe omgeving van de opleiderspraktijken en klinieken. We werken evidence based en practice based waar nodig, net als in de dagelijkse huisartsenpraktijk. Zo leiden we ‘unieke’ huisartsen op die klaar zijn voor de toekomst en die met plezier het vak uitoefenen.

Aios in Eindhoven

“Hier kan ik mijn eigen stijl als huisarts ontwikkelen”

Lees het interview met Anne Visser
anne visser

Vestigingsgebied opleiders

De huisartsopleiders en stageopleiders van onze onderwijslocatie Strijp-Z Eindhoven zijn gevestigd in een uitgestrekt gebied. Van Tilburg en Breda tot en met Venlo en Venray en van de onderzijde van Den Bosch tot aan Roermond. De meeste opleiders zijn gevestigd in en om Eindhoven. Als je geplaatst bent in Eindhoven, dan zorgen wij voor een opleidingspraktijk of stageplaats in de regio van je plaatsing. We laten je vooraf via een speeddate kennismaken met ongeveer 9 huisartsopleiders geordend op regio.

Eindhoven | Maastricht University

Koppelingsprocedure

De huisartsopleiding van Maastricht University in Eindhoven besteedt veel aandacht en tijd aan de koppelprocedure, omdat wij ervan overtuigd zijn dat een goede match tussen opleider en aios belangrijk is voor de leercurve die een aios doormaakt. De koppeling komt tot stand na een (online) speeddate en praktijkbezoeken. De speeddateformule bestaat uit ongeveer 12 (online) kennismakingsgesprekken van telkens ongeveer 8 minuten met ongeveer 12 geselecteerde huisartsopleiders uit de regio Noord en Midden-Limburg en Zuidoost-Brabant, Eindhoven, de onderzijde van Den Bosch en Tilburg. Gezien de uitgestrektheid van het gebied proberen we zoveel mogelijk koppelcohorten te creëren. Dat wil zeggen dat als je bijvoorbeeld in Venlo woont het opleidersaanbod van Zuidoost-Brabant en de regio Venlo-Venray het meest voor de hand liggend is.

Locatie onderwijs

De opleidingsperiodes in de huisartspraktijk en de stages vinden volledig plaats in de regio. Het cursorisch onderwijs vindt in alle opleidingsjaren vrijwel geheel plaats op de opleidingslocatie Eindhoven. Ga naar strijp-z.nl voor meer informatie over deze locatie.

Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Marleen van den Boogaart
Medewerker studentzaken, werving selectie en koppeling aios
E-mail: m.vandenboogaart@maastrichtuniversity.nl
Tel: 043 388 2891

Joost Dormans
Coördinator bedrijfsvoering & werving aios, plv hoofd
E-mail: joost.dormans@maastrichtuniversity.nl
Tel: 043 388 2892

Website: huisartsopleiding Maastricht

Gerelateerd aan deze pagina