Nijmegen | Radboudumc

De huisartsopleiding (VOHA) van het Radboudumc in Nijmegen wil huisartsen opleiden die staan voor goede, toegankelijke en doelmatige zorg. Ons onderwijs is gericht op persoonsgerichte zorg, met aandacht voor de context van de patiënt en kwetsbare groepen. Als VOHA willen we de opleiding zo goed mogelijk laten aansluiten bij jouw individuele wensen en mogelijkheden. We bieden daarvoor keuzeonderwijs aan en hebben diverse differentiatiemogelijkheden in het tweede deel van de opleiding. Daarnaast is er ruimte voor een zelf te kiezen praktijkstage of een nascholing buiten het curriculum.

Maxime Ariëns

In opleiding in Nijmegen

“Nijmegen is precies wat ik ervan verwachtte. Pluspunten zijn de diversiteit, de laagdrempeligheid en de aandacht voor wie je bent. Zo leer ik mezelf goed kennen en groei ik als persoon en als huisarts.”
aios-radboud

Vestigingsgebied opleiders

Onze huisartsopleiders zijn gevestigd in de regio Nijmegen, Achterhoek en Brabant. Bij de toewijzing van stageplaatsen houden we rekening met de afstand tussen jouw woonplaats en de opleidingspraktijk. We streven ernaar dat je niet zowel in de eerste als derde huisartsenstage een lange reistijd hebt naar je opleidingspraktijk. We kunnen dit echter niet garanderen. Doordat onze regio een groot gebied bestrijkt, moet je helaas rekening houden met reistijd.

nijmegen-eindhoven

Koppelingsprocedure

Een groep van ongeveer zes aios maakt tijdens een speeddate (de carrousel) kennis met een gelijk aantal beschikbare opleiders. De carrouselgroepen worden op basis van woonplaats samengesteld. Na de gesprekken geven zowel aios als opleiders hun voorkeur aan. Op basis daarvan ontvang je het best mogelijke koppelingsvoorstel. Hierna vindt een nadere kennismaking in de opleiderspraktijk plaats tussen jou en je opleider.

Regionaal opleiden

Regionaal opleiden betekent dat je de stages zoveel als mogelijk in hetzelfde gebied doet. Dit biedt voordelen voor zowel jou als aios, als ook voor de regio.
De huisartsopleiding (VOHA) van het Radboudumc leidt regionaal op in de Achterhoek (noord), in de regio Nijmegen-Arnhem (midden) en in Brabant (zuid). Je doet dan alle stages in de regio en volgt je terugkomdagen in Nijmegen. Mocht je hiervoor in aanmerking willen komen, dan kun je dit aangeven als je in opleiding gaat bij Huisartsopleiding Radboudumc.

Stages en cursorisch onderwijs

Het terugkomdagonderwijs vindt plaats in Nijmegen, met uitzondering van landelijk onderwijs of bijzondere trainingen. Dit geldt zowel voor de eerste fase (eerste huisartsenstage en klinische stage) als voor de tweede fase van de opleiding (GGZ-stage, CCZ-stage, tweede huisartsenstage). Om zoveel mogelijk aan te sluiten bij je individuele leerbehoeften, staat in de tweede fase van de opleiding in de middagen keuze-onderwijs centraal.

Aios in Nijmegen

"De opleiding is gemoedelijk en breed georiënteerd."

Lees het interview met Esther
nijmegen-aios-esther-simons
Vragen en contact

Wil je meer weten? Neem dan contact op met:

Wilma van der Weijden
E-mail: wilma.vanderweijden@radboudumc.nl
Tel: 024 361 8181
Website: huisartsopleiding Radboudumc

Gerelateerd aan deze pagina